Erhverv

Novo får godkendt bløderhåb i USA

Medicinalselskabet Novo Nordisk har fået godkendt lægemidlet Esperoct i USA. Der går dog en rum tid, før det bliver sendt på markedet.

Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, er glad for, at selskabet har fået godkendt et nyt bløderhåb. Peter Hove Olesen.

Novo Nordisk kan glæde sig over snart at få lidt ny ammunition til den skrantende forretning for ikke mindst lægemidler til behandling af blødersygdomme. De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har nemlig godkendt lægemidlet Esperoct til behandling af både børn og voksne med hæmofili A.

»Vi er begejstrede for godkendelsen af Esperoct i USA, og vi betragter det som en vigtig udvidelse af de behandlingsmuligheder, Novo Nordisk kan tilbyde til mennesker med hæmofili A,« udtaler Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, i en kommentar.

Med godkendelsen kan Novo Nordisk se frem til at få et mindre boost af den for tiden hårdt prøvede forretning forretningsenhed Biopharm. Det er den del af forretningen, der kort fortalt ikke har noget med diabetes og fedme at gøre og som har været hårdt presset af mindst et lægemiddel fra Roche, kaldet Hemlibra, der har kapret en del af Novo Nordisks lukrative forretning med blødermidlet NovoSeven.

Det bliver dog ikke over natten, at en marketingkampagne bliver skudt i gang i USA, for Novo Nordisk planlægger først at sende midlet på markedet i løbet af 2020, da det som følge af IP-aftaler ikke er muligt at gøre det før.

Novo Nordisk har som ambition at have fundet tilbage til vækst inden for Biopharm i 2020. Hvis det for alvor skal lykkes, kræver det, at væksten kommer op på mindst 5 pct., for ellers vil forretningsenheden fortsat trække hovedforretningen den forkerte vej.

BRANCHENYT
Læs også