Erhverv

It-millionær lander tocifret millionoverskud

Regnskabsprogrammet Dinero kan efter 2018 fremvise et millionoverskud. Virksomheden er stiftet af serieiværksætteren Martin Thorborg, og selvom han har frasolgt virksomheden for over 100 mio. kr., er han stadig direktør.

I november 2016 blev Dinero del af den norske IT koncern Visma
Foto: Joachim Ladefoged

Der er penge i at tilbyde online regnskabsløsninger til erhvervsdrivende. Regnskabsprogrammet Dinero kommer ud af 2018 med et resultat på knap 10,8 mio. kr. Det er en stigning på 55 pct. i forhold til sidste år.

Antallet af kunder hos Dinero er også vokset støt, og andelen af betalende kunder er på bare ét år vokset med 48 pct.

Dinero blev blandt andet stiftet af serieiværksætteren Martin Thorborg, der dog frasolgte sin ejerandel for 120 mio. kr. tilbage i 2016.

I dag sidder han på direktørposten i virksomheden og kalder sig selv »lønmodtager« for at få mere tid til familien.

»Det gør mig vanvittigt stolt, at vi kommer ud af 2018 med et tocifret millionbeløb på bundlinjen blot ét år efter vores første overskud nogensinde. Dette resultat er endnu en milepæl på den fantastiske rejse, som Dinero er i fuld gang med,« siger Martin Thorborg.

Virksomheden har i dag 50.000 aktive kunder, og Dinero gør det muligt for erhvervsdrivende at holde styr på regnskabet online.

Dineros kunder er primært små og mellemstore virksomheder, men virksomheden forsøger, ifølge dem selv, også at appellere til iværksættere.

I 2019 forventer Dinero desuden at komme ud med et endnu bedre resultat.

»Som direktør betyder resultatet, at vi har økonomi til at sætte yderligere skub i vores innovative udvikling og lave funktioner, som gør livet lettere for landets mange iværksættere, men også som iværksætter er jeg glad for, at vi kan lave dette resultat, selvom mere end halvdelen af vores brugere ikke lægger en eneste krone i forretningen. Tanken bag Dinero har hele tiden været, at der skal være en gratisversion til nystartede iværksættere uden en krone på lommen. På den måde er vi med til at give nye iværksættere en god og tryg start,« siger Martin Thorborg.

Et nyt tiltag for 2019 er også klar. Værktøjet Visma Rating, der leverer informationer om regnskabstal og virksomhedsforhold, bliver Dineros nye sats.

Visma Rating skal gøre det lettere for brugerne at vurdere nye kunder og deres betalingsevne. Virksomheden har blandt andet ansat en dataanlytiker, der skal trække tal fra cvr-registret, så de fremgår tydeligt for brugerne af Dinero.

»I år fokuserer vi blandt andet på at gøre det sværere for konkursryttere og erhvervslivets brodne kar at snyde iværksættere for deres velfortjente penge. Vi har store ambitioner,« siger Martin Thorborg.

BRANCHENYT
Læs også