Erhverv

Danfoss fortsætter med at vokse - lander nyt milliardoverskud

Industrikæmpen, der særligt er kendt for termostater, er kommet ud af 2018 med et overskud på 3,5 mia. kr.

CEO Kim Fausing, Danfoss. Foto: Glenn Simonsen, Danfoss A/S

Danfoss fortsætter med at skrue op for varmen. Den danske industrikæmpe er vokset på både top- og bundlinje 2018, viser det årsregnskab, Danfoss har offentliggjort torsdag morgen.

Omsætningen steg med 7 pct. målt i lokal valuta til 6.098 mio. euro svarende til 45,5 mia. kr. Overskuddet efter skat steg med 4 pct. til 463 mio. euro, hvilket svarer til 3,5 mia. kr.

»Det er andet år i træk, at Danfoss leverer stærk vækst. Vi fortsætter med at vinde markedsandele, hvilket primært skyldes, at vi høster frugten af vores målrettede arbejde med strategiske vækstinitiativer og investeringer i førende teknologier,« udtaler Kim Fausing, der er adm. direktør i Danfoss, i forbindelse med regnskabet.

Ifølge Danfoss voksede forretningen mest på de store markeder i Nordamerika, Europa og Kina, og industrikæmpen peger på, at den har medvind i forhold til »flere stærke globale megatrends såsom den stigende elektrificering, urbanisering og klimaforandringer.«

»Disse trends driver en voksende efterspørgsel på mere intelligente og bæredygtige løsninger, og det gør Danfoss mere relevant end nogensinde før,« siger Kim Fausing.

Driftsindtjeningen (EBIT) endte på 648 mio. euro, og EBIT-marginen endte på 10,6 pct. Driftsindtjeningen steg dermed med marginalt fra de 645 mio. euro, som stod ud for denne post i 2017-regnskabet. Omvendt faldt EBIT-marginen fra 11,1 pct. i 2017.

Danfoss oplyser, at koncernen i 2018 investerede 255 mio. euro i innovation. Det svarede til 4,2 pct. af omsætningen. For 2019 venter Danfoss at foretage »betydelige investeringer i digitalisering og elektrificering«.

Derudover forventer Danfoss, at koncernen kan udbygge eller fastholde sine markedsandele samtidig med, at profitabiliteten målt som margin bliver øget i forhold til 2018-niveauet.

BRANCHENYT
Læs også