Erhverv

Amerikanske virksomheder bruger robotter som aldrig før

USA sender flere robotter i arbejde, og særligt i 2018 spredte fascinationen af de selvkørende maskiner sig til andre sektorer end bilindustrien.

Billigere robotteknologi er bl.a. grunden til, at mindre virksomheder og flere sektorer kan få fingrene i robotterne, der primært bliver forbundet med bilindustrien. Foto: Steve Marcus/REUTERS

Amerikanske virksomheder bruger flere robotter end nogensinde.

2018 blev således rekordåret for antallet af forsendelser på robotter til den amerikanske industri.

Det skriver Reuters.

Sidste år blev der foretaget 28.498 forsendelser af robotter, hvilket er næsten 16 pct. højere end i 2017, viser tal offentliggjort af Association for Advancing Automation.

Formanden i foreningen, Bob Doyle, forklarer til Reuters, at automatisering nu rækker langt ud over bilindustrien, og robotterne finder vej til mindre fabrikker og flere sektorer.

Der var flere forsendelser af robotter til samtlige industrier, foreningen holder øje med, på nær bilindustrien, som sidste år stod for 49 pct. af forsendelserne. I 2017 var det over halvdelen.

Særligt den amerikanske mad- og forbrugsindustri så i 2018 en stigning af robotter på 60 pct. i forhold til året før.

»Madindustrien begynder virkelig at blive et marked for automatisering,« siger Dan Hasley, direktør for salg og marketing i Kawasaki Robotics (USA) Inc., til Reuters. Kawasaki Robotics er en del af Japans Kawasaki Heavy Industries.

Robotter til den amerikanske metalindustri steg med 13 pct.

Søgen efter mere automatisering vokser i takt med virksomhedernes ønske om at skære i lønomkostningerne.

Mange virksomheder overvejer desuden at bringe oversøisk arbejde tilbage til USA som reaktion på Trump-administrationens handelskrige, og robotterne kan være med til at sikre, at firmaerne forbliver konkurrencedygtige.

Association for Advancing Automation er en paraplyforening med hovedsæde i Michigan, USA.

BRANCHENYT
Læs også