Erhverv

Amazon vil åbne købmandsforretninger i USA

Amazon overtog for et par år siden den amerikanske økologiske butikskæde Whole Foods, og nu er detailkæmpen på internettet parat til at udvide med endnu flere fysiske forretninger med en plan om et dusin nye købmandsforretningen i flere amerikanske storbyer.

Foto: Holger Hollemann/picture-alliance/dpa/AP Images.

Den første af de planlagte butikker skal åbnes i Los Angeles inden udgangen af 2019, men Amazon undersøger også muligheden for at åbne forretninger i indkøbscentre i San Francisco, Chicago, Washington, Philadelphia og Seattle.

Det skriver The Wall Street Journal fredag.

Amazon har udover Whole Foods også omkring ti Amazon Go-forretninger, som sælger koncernens mest populære internetprodukter i fysiske forretninger uden bemandede kasser.

Unavngivne kilder fortalte sidste år til avisen, at Amazon planlægger op mod 3000 mindre butikker med op mod 50 åbninger i 2019.

Nyheden var fredag med til at lægge pres på dagligvaresektoren i S&P 500-indekset, som faldt med 0,2 pct., dog også kraftigt hjulpet af apotekerkæden Walgreens' nedtur, i et ellers positivt marked, som steg 0,7 pct. Blandt andet faldt USA's største købmandskæde Kroger med 4,5 pct., mens verdens største supermarkedskæde og detailvirksomhed Walmart mistede 1,1 pct.

Amazons aktie steg 2,0 pct.

BRANCHENYT
Læs også