Erhverv

Medier: Huawei vil sagsøge USA over bandlyst elektronik

Den kinesiske elektronikgigant Huawei planlægger at sagsøge den amerikanske regering for at forhindre myndigheder i at bruge selskabets produkter, skriver The New York Times og Financial Times.

Huawei vil sagsøge den amerikanske regering, skriver flere medier. Foto: AP / Andy Wong

Mens den vestlige modstand mod Huawei tager til, planlægger den kinesiske elektronikgigant nu at kæmpe mod presset.

Den amerikanske regering kan forvente et søgsmål for at have bandlyst myndigheder fra at bruge Huaweis produkter, skriver The New York Times og Financial Times. Manøvren er et forsøg på at forsvare sig selv mod anklager om, at Huawei er en sikkerhedstrussel.

Huawei har nemlig en hel del på spil. Koncernen har sat store kræfter ind på at spille en central rolle i anlæggelsen af ny trådløs infrastruktur rundt i verden. Det gælder blandt andet i Danmark, hvor TDCs aftale med Huawei udløber i 2020 og derfor skal genforhandles - eller en ny leverandør skal findes.

Skepsisen ulmer imidlertid hos danske politikere og efterretningstjenesten, og hvis TDC bliver presset til at skifte, vil det forsinke det kommende 5G-netværk i Danmark, har analytikere vurderet overfor Finans.

Også den tyske forbundskansler Angela Merkel har meldt ud, at hum vil have en dialog med Kina, før hun tør lade Huawei levere teleudstyr til 5G-nettet.

Læs også