Erhverv

Her er de rigeste i verden: Amazon-stifter trækker fra i toppen

Jeff Bezos udbyggede i 2018 sin position som verdens rigeste person. Taberen i milliardærklubben blev Mark Zuckerberg, der tabte 8,7 mia. dollars af sin formue i 2018.

Selv om flere af verdens rigeste personer har været ramt af kursdyk på aktiemarkederne i 2018, har Amazon-stifteren Jeff Bezos øget sin formue med en sjettedel og er nu god for 131 mia. dollars, viser Forbes’ ny undersøgelse af de rigeste personer i verden.

Amazon-stifteren lægger dermed mere afstand til listens nummer to, som er Microsoft-stifteren Bill Gates. I 2018 øgede han sin formue fra 90 mia. dollars til 96,5 mia. dollars.

Mindre godt er det gået for den kendte forretningsmand, Warren Buffett, som anses for en af verdens bedste aktieinvestorer. Aktiemarkedernes dårlige slutning på 2018 betød, at Warren Buffett tabte 1,5 mia. dollars af sin formue, som nu er vurderet til 82,5 mia. dollars. Han fuldender dermed top 3 over verdens rigeste personer.

Oversigt over verden rigeste personer målt på formue:

NavnFormue (mia. dollars)NationalitetHovedaktivitet
1. Jeff Bezos131USAAmazon
2. Bill Gates96,5USAMicrosoft
3. Warren Buffett82,5USABerkshire Hathaway
4. Bernard Arnault76FrankrigLVMH
5. Carlos Slim Helu64MexicoTelebranchen
6. Amancio Ortega62,7SpanienZara
7. Larry Ellison62,5USASoftware
8. Mark Zuckerberg62,3USAFacebook
9. Michael Bloomberg55,5USABloomberg LP
10. Larry Page50,8USAGoogle

Kilde: Forbes.

De tre rigeste mænd i verden kommer alle fra USA, mens man skal ned på de efterfølgende pladser for at finde europæere. Her følger den franske modekonge Bernard Arnault på fjerdepladsen, mens den spanske mand bag tøjkæden Zara, Amancio Ortega, er nummer seks på listen.

Den store taber i 2018 var Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der tabte 8,7 mia. dollars af sin formue og droppede dermed fra nummer fem til otte til på listen. Nedturen for Zuckerberg skyldes, at Facebook-aktien har fået kurssmæk det forgangne år.

Forbes er nået frem til, at der er 2.153 milliardærer i verden i 2019, mens der var 2.208 for et år siden. I løbet af det seneste år er næsten ca. 40 pct. af alle milliardærer blevet fattigere, hvilket i høj grad kan tilskrives aktiedykket i anden halvdel af 2018.

»Året opgørelse af milliardærernes formuer viser, at selv verdens rigeste ikke er immun for de økonomiske kræfter og volatiliteten på markederne. Men selv med hårde vindstød på finansmarkederne finder ressourcestærke og kompromisløse iværksættere nye måder at blive rig på,« siger Luisa Kroll, Assistant Managing Editor of Wealth på Forbes, i en pressemeddelelse.

Der er heller ingen tvivl om, hvilket køn der sidder på formuerne her i verden. Ud af de 2.153 milliardærer er kun 252 kvinder.

BRANCHENYT
Læs også