Erhverv
0

Goldman Sachs løsner slipset - de unge gider ikke stram habit

Konkurrencen om yngre medarbejdere betyder, at man ikke længere kan opretholde de strenge krav om dress code.

De ansatte hos Goldman Sachs kan se frem til at komme på arbejde i lidt mere afslappet påklædning end tidligere. Her investeringsbankens hovedkvarter i New York. Foto: Mark Lennihan/AP

Goldman Sachs har besluttet af indføre en mere afslappet ”dress code”, når medarbejderne er på job.

Det betyder, at firmaet vil tillade de ansatte at bytte deres skræddersyede habitter ud med et mere ”casual look”, skriver flere medier.

Det betyder dog ikke, at man kan komme på arbejde i hawaii-sandaler, gammel t-shirt og et par oversavede jeans.

»Vi mener, at det rette tidspunkt er kommet til, at vi i hele virksomheden tillader et mere fleksibelt påklædningsreglement. Arbejdspladser ændrer sig generelt hen mod et mere afslappet miljø,« lyder det i et internt brev til de ansatte.

Det er måske især to ting, der har været med til at skubbe på den udvikling.

Dels er Goldman Sachs i hård konkurrence med teknologivirksomheder om de bedste hjerner. Og i mange teknologivirksomheder er en stram habit ikke hverdags tøj.

Desuden har Goldman Sachs fået ny topchef. Han hedder David Solomon som, udover at være en veteran i investeringsbankmiljøet, samtidig optræder som DJ under kunstnernavnet ”D-Sol”.

Sammen med to andre af topcheferne i Goldman Sachs skriver David Solomon, at de opfordrer de ansatte til at ”udvise sund dømmekraft” når de vælger deres tøjstil. Og at ”casual” ikke er tilrådeligt i alle situationer.

Konkurrenten JPMorgan Chase ændrede sit påklædningsreglement allerede for tre år siden.

BRANCHENYT
Læs også