Erhverv

Tysk bilgigant praler: Vi er USA’s største bileksportør

Mens bilindustrien trues med udsigten til højere tariffer, sender BMW fra sin fabrik i South Carolina et signal til USA's præsident.

German automaker BMW boasts it is the largest U.S. auto exporter by value. Foto: Bloomberg photo by Michael Noble Jr

For 5. år i træk er det BMW, som fra sin fabrik i South Carolina, eksporterer flest biler fra USA.

Det skriver Reuters.

I 2018 eksporterede bilgiganten – alene fra sin fabrik i byen Spartanburg - køretøjer til en samlet værdi af over 8,4 mia. dollars. Selskabet oplyser, at den i 2018 videresolgte 234.689 enheder af sin X-model fra fabrikken i South Carolina.

”Til trods for den nuværende usikkerhed i forhold til handel og toldsatser, så bidrager bilfabrikken i Spartanburg fortsat positivt til den amerikanske side af handlen,” siger Knudt Flor, som er bestyrelsesformand og CEO i BMW Manufactoring Co.

Meldingen fra BMW kommer på et tidspunkt, hvor bilindustrien går en vanskelig fremtid i møde, idet præsident Donald Trump har truet med at pålægge importerede biler ekstra høje tariffer på op til 25 pct.

Den amerikanske bilindustri nærmest bønfalder den amerikanske præsident om ikke at indføre høje tariffer på importerede biler og reservedele. Den hæfter sig ved, at tariffer på op til 25 pct. på millioner af importerede biler vil gøre biler i USA flere tusinde dollars dyrere og potentielt ramme både amerikansk økonomi og antallet af amerikanske job.

Ifølge Reuters er flere republikanere på linje med bilindustrien og mener derfor ikke, at høje tariffer på importerede biler og reservedele vil være hensigtsmæssigt.

BRANCHENYT
Læs også