Erhverv

SACKit scorer millioner på at nydesigne klassikere

Den aalborgensiske virksomhed fordoblede sit overskud i 2018.

SACKit sælger deres produkter på 26 markeder verden over hvoraf Norge, Sverige, Finland og Tyskland er de vigtigste. Foto: Pressefoto

Det danske designbrand SACKit løfter top- og bundlinje til det hidtil højeste niveau.

Således går den aalborgensiske virksomhed ud af det seneste regnskabsår med et overskud efter skat på 3,2 mio. kr.

Virksomheden specialiserer sig i nydesigne klassiske livsstilsprodukter, og det er lykkes mændene bag, Kristoffer Glerup og Peter Rasmussen, at fordoble salget i forhold til 2017.

Designbrandet løfter sin egenkapital fra 3,1 mio. kr. i 2017 til 6,4 mio. kr. det seneste regnskabsår.

»SACKit-navnet er for alvor begyndt at bide sig fast. Der er en meget større respekt om os nu, fordi vi har vist, at der er et marked for vores produkter. For nogle år siden var det svært at få møbel- og designbutikkerne i tale. Nu oplever vi, at flere af dem kommer til os,« udtaler stifter og CEO i SACKit, Kristoffer Glerup, i en pressemeddelelse.

Firmaets WOOFit-højttaler har på nuværende tidspunkt solgt mere end 200.000 eksemplarer.

Kristoffer Glerup har sit eget bud på, hvorfor virksomheden har fået så meget luft under vingerne.

»Vi har været gode til at tage eksisterende produkter og gøre dem federe. Det er ikke os, der har opfundet sækkestolen eller hovedtelefonen. Vi har bare lavet dem i en bedre kvalitet og i et design, der skiller sig ud,« siger han i pressemeddelelsen.

Særligt virksomhedens barstole fra møbelserien Nordic har været en succes.

SACKit blev stiftet i 2012, og det var på daværende tidspunkt Kristoffer Glerups ambition at relancere sækkestolen som et eksklusivt lounge-møbel. Siden er Peter Rasmussen trådt ind som partner, og det er - ifølge dem selv - deres samarbejde, der er forklaringen på en tredobling af omsætningen de sidste par år.

De forventer en kraftig vækst i 2019, hvor der særligt bliver oprustet i Norge og Sverige, hvor SACKit fik en god start sidste år.

Virksomheden beskæftiger i øjeblikket 11 medarbejdere.

BRANCHENYT
Læs også