Erhverv

Porsche udvider produktionen: Flere tusinde vil have fat i den nye elbil

Mængden af interesserede elbils-købere er kommet bag på Porsche. Derfor udvider Porsche nu produktionskapaciteten på sin første elektriske bil, Porsche Taycan.

Der er stor interesse for Porsches første elektriske bil, Porsche Taycan.
Foto: Mathias Svold

20.000 har allerede betalt depositum og altså tilkendegivet, at de vil have fingrene i den nye elbil Porsche Taycan, som bliver bilproducentens første elektriske bil.

Det er langt flere, end virksomheden havde regnet med, og derfor arbejder den nu på at udvide produktionskapaciteten, skriver Computerworld.

Den nye Porsche Taycan kan dog stadig ikke reelt forudbestilles, men flere tusinde kunder har betalt 2.500 euro i depositum for at stå på en venteliste, der bringer dem forrest i køen, når bilen sættes til salg.

Det fortæller Porsches topchef, Oliver Blume, som også meddeler, at hele 3.000 af reservationerne kommer fra Norge.

Porsche havde i første omgang regnet med at skulle bygge 20.000 biler årligt, men virksomheden må altså nu revurdere dén strategi, hvis ventetiden ikke skal blive alt for lang for de interesserede kunder.

Oliver Blume åbner samtidig for muligheden, at kunder på ventelisten vil kunne få adgang til koncernens andre biler i hybrid-udgaver.

Der er endnu ikke sat en startdato for produktionen af Porsche Taycan og ej heller en endelig pris. Men Porsche har tidligere annonceret, at modellen vil komme i to versioner, hvor den billigste model med det mindste batteri vil koste under 100.000 euro.

Porsche vil dog i første omgang satse på at producere den dyrere model med det største batteri, og derfor må potentielle købere forvente en noget højere pris.

Ud over den kommende Porsche Taycan, som er en sedan, der ligner Tesla S, har Porsche også annonceret en batteridrevet SUV kaldet Cross Turismo. Produktionen af denne er dog først planlagt til starten af det kommende årti.

Ifølge Porsche vil den nye elbil kunne accelerere fra 0 til 100 km/t. på 3,5 sekunder, og så kan den køre 500 kilometer på en opladning.

Til sammenligning modtog amerikanske Tesla 325.000 reserveringer efter præsentationen af deres Model 3.

Læs også