Erhverv

Spotify klager over Apple til EU

Efter store uenigheder mellem de to musiktjenester Apple Music og Spotify har Spotify nu valgt at klage over Apple til EU-Kommissionen.

Striden om musiktjenesterne fortsætter. Spotify melder nu Apple til EU-Kommissionen. 
Foto: Ritzau/Scanpix

Efter en årelang strid vil Spotify nu have EU-Kommissionen til at kigge nærmere på Apple.

Spotify mener, at Apple favoriserer sin egen tjeneste Apple Music foran andre tjenester, og nu skal Den Europæiske Konkurrencemyndighed altså afgøre, hvad der er op og ned i sagen. Det bekræfter direktør og stifter af Spotify, Daniel Ek, i et blogindlæg.

Han forklarer i indlægget, hvordan han mener, at Apple har introduceret regler til App Store, der begrænser valgfriheden og altså på den måde gør det vanskeligere for andre tjenester at vinde brugere.

»For at komme med et eksempel: Apple kræver, at Spotify og andre digitale tjenester betaler et servicegebyr på 30 pct. på køb, der er foretaget gennem Apple - også på opgraderinger fra Free til Premiumservice. Det tvinger os til at øge prisen på vores Premium-abonnement til et stykke over Apple Music. Det kan vi ikke, hvis vi skal være konkurrencedygtige,« forklarer Daniel Ek i sit indlæg.

Spotify mener derudover, at Apple på den måde både optræder som en spiller og som en dommer, fordi Apple både ejer iOS-platformen App Store og altså Apple Music, og det gør det svært for andre tjenester at byde ind på musikmarkedet.

»Efter at have forsøgt at løse sagen direkte med Apple uden succes, beder vi nu EU om at kigge på sagen og sikre en retfærdig konkurrence,« skriver han videre.

Daniel Ek forklarer desuden, at han søger de samme rettigheder for unge og gamle selskaber, store som små, og at han mener, at Spotify bliver udelukket fra andre Apple-tjenester som Siri, HomePod og Apple Watch.

Nu ligger striden således hos EU.

Læs også