Erhverv
0

Spotify anmeldte Apple til EU: Nu svarer Apple igen

EU er lige nu ved at overveje en mulig undersøgelse af Apple, efter at streamingtjenesten Spotify tidligere på ugen anmeldte Apple til EU's konkurrencemyndighed. Apple kommer nu med et modsvar til anklagerne.

EU overvejer mulig undersøgelse af Apple. Mistanken lyder, at selskabet bruger sin "app store" til fordel for egne forretninger. Det oplyser EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager til Reuters. 
Foto: Ritzau/Scanpix

Krigen mellem Apple og Spotify raser, og senest har Spotify anmeldt Apple til EU’s Konkurrencemyndighed for at begrænse valgfriheden på markedet.

Nu svarer Apple igen på anklagerne, der blandt andet lød på, at Apple satte begrænsninger og gebyrer på de opdateringer, Spotify forsøgte at tilbyde dens brugere via App Store.

»Spotify påstår, at vi blokerer deres adgang til produkter og opdateringer til deres app. Lad os få noget på det rene: Vi har godkendt næsten 200 opdateringer på Spotifys app, hvilket har resulteret i mere end 300 millioner downloads. Det eneste tidspunkt, vi har efterspurgt justeringer, er, når Spotify forsøger at omgåes de samme regler, som alle andre skal følge,« lyder det i en meddelse fra Apple.

Apple forklarer videre, at de gentagne gange har forsøgt at kontakte Spotify vedrørende Siri 2 og Airplay 2 - tjenester, som Spotify gerne vil være en del af - men at Spotify hver gang har meddelt, at der arbejdes på sagen.

Spotify, der blev lanceret tilbage i 2007, har tidligere forklaret, at App Store reelt fratager iPhone-brugerne valgfriheden til gavn for Apple Music, som blev lanceret i 2015. Apple skulle ifølge Spotify have tvunget selskabet til at forhøje dets priser på et tidspunkt, hvor Apple selv lancerede dets musiktjeneste på samme prisniveau, som Spotify oprindeligt havde.

Men også det afviser Apple pure.

»Størstedelen af Spotifys kunder anvender deres gratis reklamebaserede version, hvilket ikke giver noget bidrag til App Store. En anden stor del af Spotifys kunder kommer via partnerskaber med teleseskaber. Det genererer heller ikke et bidrag til App Store. Men indimellem falder en del af deres medlemmer under Apples delingstjeneste, og Spotify beder om, at vi ikke tager et bidrag for det,« forklarer Apple, og tilføjer, at Spotify ikke ville være den virksomhed, den er i dag, uden App Stores system.

Apple slutter sit indlæg med at skrive, at de er stolte af at hjælpe Spotify med at blive en succesfuld virksomhed, der når ud til flere millioner musikelskere.

»Det er hele pointen med at skabe App Store,« skriver Apple.

Spotify har ikke opgivet omfanget af de økonomiske skader, som selskabet mener at have lidt som følge af Apples ageren, og klagen fra Spotify er sendt til EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, der nu skal kigge på sagen.

BRANCHENYT
Læs også