Erhverv

Københavns Lufthavn slog rekord i februar

Aldrig før har der været så mange passagerer i Københavns Lufthavn på en måned, som der var i den forgangne.

Københavns Lufthavn havde mere end 30 mio. besøgende i 2018. Foto: Martin Lehmann.

1.995.479 mennesker.

Så mange rejsende var igennem Danmarks største lufthavn i februar måned, hvilket er den travleste måned i Københavns Lufthavns historie. Det skriver check-ind.dk.

De næsten to millioner rejsende er 1,9 pct. mere end samme periode i fjor. Stigningen skyldes især lange ruter og den internationale trafik, der stiger med 10,8 pct.

»De interkontinentale ruter til for eksempel Hongkong betyder, at rejsende fra Skandinavien og Nordeuropa kan vælge at flyve via København og ud i verden fremfor at rejse via de store hubs som Frankfurt, London og Amsterdam. Det er afgørende, hvis vi skal fastholde og udvikle Københavns Lufthavn som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt,« forklarer Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, ifølge check-ind.

Indtil videre er antallet af passagerer steget med 2,1 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Samtidig er det gået den modsatte vej for indenrigsflyvninger – dem er der 7,8 pct. færre af. Grunden hertil skal især findes i de færre flyafgange. Således udgør indenrigstafikken blot 5,5 pct. af den samlede trafik.

Men europatrafikken stiger, og det gør antallet af gæster, som er i transit også. Sidstnævnte steg 5,7 pct. sammenlignet med måneden før. Transfervæksten skyldes især SAS-ruten til Hongkong. SAS står samlet set for 80 pct. af transfertrafikken i København.

I 2018 rundede Københavns Lufthavn en milepæl med 30,3 mio. passagerer, hvilket er rekord.

København er dog stadig længder bag verdens største lufthavne. I 2018 passerede to lufthavne de 100 mio. passagerer, nemlig Atlanta Hartsfield-Jackson lufthavn og Beijing Capital lufthavnen. Der var henholdvis 107.394.029 og 100.983.290 passagerer.

BRANCHENYT
Læs også