Erhverv

Medie: Tesla beder ansatte om at levere biler til kunderne

Elbilproducenten har tilsyneladende vanskeligt ved at levere sine biler til kunderne.

Elon Musk står ved siden af Tesla Y under præsentationen i selskabets designstudie i Hawthorne i Calofornien. Foto:  Frederic J. Brown/(AFP

Få timer efter Tesla-stifter Elon Musk fredag havde præsenteret sin nyeste bil for omverdenen, Model Y, bad selskabet sine medarbejdere om at påtage sig en lidt speciel opgave.

Det skriver Business Insider.

Ifølge en intern mail til Teslas afdelingschefer, forsøgte ledelsen at få Tesla-ansatte til at melde sig frivilligt til at levere biler til firmaets kunder inden udgangen af første kvartal.

»Vi har brug for din hjælp med at få mere skub i planerne om at få frivillige til at melde sig,« skrev Sanjay Shah, vice president hos Tesla, til de ansatte.

»Vi skal levere 30.000 biler i løbet af de næste 15 dage.«

Tesla har gennem længere tid haft vanskeligt ved at levere sine biler til kunderne, skriver Business Insider.

Tesla har ikke ønsket at kommentere Business Insiders historie.

I september sagde topchef Elon Musk, at Tesla havde været igennem et ”produktionshelvede”, og at man nu befandt sig i et ”logistikhelvede”.

Det skyldes bl.a., at Tesla modsat stort set samtlige bilproducenter er gået uden om klassiske bilforhandlere og har solgt sine biler via egne butikker, og det er tilsyneladende ikke helt uproblematisk.

Ifølge Business Insider har en medarbejder beskrevet, hvordan vedkommende kørte tre timer i en Tesla og afleverede den til en kunde, inden Tesla-medarbejderen brugte kørselstjenesten Uber til at komme hjem på firmaets regning.

Trods Teslas succes blandt forbrugerne, har selskabet haft vanskeligt ved at tjene penge, og flere hedgefonde spekulerer i, at det blot er et spørgsmål om tid, før selskabet løber tør for penge.

På det seneste har det række højtstående personer sagt farvel til selskabet, mens Tesla-stifter Elon Musk er kommet i fedtefadet efter en stribe kontroversielle - og potentielt markedsfølsomme - tweets.

At selskabet nu må bede medarbejderne om at tage en ekstra tørn og levere sine biler til kunderne underbygger historien om et selskab, der har nok at slås med.

I januar annoncerede firmaet, at man havde købt et lastbilfirma for at få bedre styr på logistikken.

»Det giver os langt mere kontrol samtidig med det sænker omkostningerne og øger kundetilfredsheden,« sagde Musk dengang ifølge Business Insider.

Men det har altså tilsyneladende ikke været nok.

BRANCHENYT
Læs også