Erhverv

Nyt loppesupermarked anmeldt til politiet: Kunderne modtager ikke deres penge

Ejerne af Super Bazar, et loppesupermarked i Næstved, er anmeldt for bedrageri, fordi kunderne i flere måneder ikke har set skyggen af deres penge.

Endnu et loppesupermarked har klappet kassen i. Pengene er væk, og kunderne står tilbage uden betaling. 
Foto: Lærke Posselt

Endnu et loppesupermarked er kommet i politiets søgelys. Ejerne af Super Bazar i Næstved er hele 16 gange anmeldt til politiet i Næstved for bedrageri. Det skriver sn.dk.

Anmeldelserne er indgivet af stadeholdere, som ikke har fået penge for solgte genstande, og som har betalt leje forud, indtil kort før forretningen lukkede på grund af likviditetsproblemer tilbage i januar.

Selv afviser ejeren, at der skulle være tale om bevidst snyd.

»Det er ærgerligt, når folk taber penge, men vi har ikke overtaget stedet for at køre det i sænk,« har medejer af loppesupermarkedet Kristian Bendz Juul fortalt til sn.dk.

Men den forklaring er der altså ikke mange kunder, der køber.

I forbindelse med, at loppesupermarkedet pludselig lukkede tilbage i januar, beskyldte en del af stedets stadeholdere ejerne for svindel og bedrag, fordi stadeholderne ikke har fået penge for deres salg i november, december og januar frem til lukningen.

Det har altså resulteret i et så stort antal anmeldelser, at sagen nu er overgivet til afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som i øjeblikket er ved at kigge nærmere på alle anmeldelserne.

Ifølge politikommissær Carsten Høj Hansen, leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet, kan det dog blive vanskeligt at bevise, at det ikke var ejernes hensigt at drive forretningen med reelle hensigter.

Loppesupermarkedet Super Bazar blev i efteråret overtaget af vurderingseksperten Erik Haunstrup-Clemmensen og tidligere boligspekulant Kristian Juul Bendz, som nåede at drive stedet i godt fire måneder, før de pludseligt lukkede stedet.

Og det er ikke første gang, at stadeholdere står tomhændede tilbage efter at have solgt genstande på et loppesupermarked.

Finans har tidligere skrevet om loppesupermarkedet TakeNow, der af uforklarlige årsager måtte lukke to franchiseforretninger i hhv. Aalborg og Sabro med samme melding: Pengene til stadeholderne var væk.

Kunderne fra de to TakeNow-forretninger har stadig ikke fået udbetalt deres penge.

BRANCHENYT
Læs også