Erhverv

Uber betaler Barcelona-sponsor og Mercedes-ejer milliarder for Dubai-konkurrent

Milliarderne sidder kort før en børsnotering løst i Uber, der har planer om at sende et større beløb til Mellemøsten for at købe konkurrenten Careem.

Uber køber i denne uge formentlig den Dubai-ejede konkurrent Careem for 3,1 mia. dollars. 
Foto: AP/Seth Wenig

Det amerikanske taxa/platformsselskab Uber er så småt ved at sætte sidste punktum og købe konkurrenten Careem, der har hjemme i Dubai, for 3,1 mia. dollars, svarende til lidt over 20 mia. kr.

Det skriver Bloomberg.

Det amerikanske medie mener at vide, at købet vil gå igennem allerede i denne uge, og at betalingen sker ved, at Uber giver 1,4 mia. dollars (9,2 mia. kr.) i kontanter og 1,7 mia. dollars (11,2 mia. kr.) i konverterbare aktier til en pris af 55 dollars stykket.

Køberne skulle have fået en frist til mandag aften, således at aftalen kunne offentliggøres tirsdag, skriver Bloomberg, som dog ikke har fået nogle kommentarer fra hverken Uber eller Careem.

Købet kommer kort tid før, at Uber går på børsen. Dette forventes at ske på New York Stock Exchange i april, hvor det amerikanske platformsselskab kan blive en af de fem største børsintroduktioner nogensinde med en startpris på helt op mod 120 mia. dollars, ca. 792 mia. kr.

Det er ellers ikke mere end nogle måneder siden, at den saudiske prins Alwaleed Bin Talal smed 200 mio. dollars – omkring 1,3 mia. kr. – i Careem for at tage kampen op i regionen med netop Uber.

Talal er dog langt fra den eneste med penge i Careem. Også det japanske e-handelselskab Rakuten, som i 2017 betalte ca. 240 mio. dollars (knap 1,6 mia. kr.) for at få sit navn på brystet af spillerne på Barcelona de næste fire år.

Derudover er der bl.a. også tyske Daimler, der producerer Mercedes, og kinesiske investorer i Careem, der har base i De Forenede Arabiske Emirater og opererer i mere end 120 byer i Mellemøsten, Nordafrika, Tyrkiet og Pakistan, men ikke er blevet til den globale konkurrent, som pengemændene bag måske håbede på.

BRANCHENYT
Læs også