Erhverv

Fagforeninger afviser lønudspil fra Biritsh Airways

Fagforeningerne har fredag afvist det seneste lønudspil fra ledelsen i British Airways' ledelse, og fagforeningerne vil nu begynde at forberede sig potentielle tiltag, mens de anbefaler medlemmerne at stemme nej til tilbuddet fra arbejdsgiveren.

British Airways står over for en koordineret kampagne fra piloter, kabinepersonale og lufthavnspersonale, der ønsker en større andel af overskuddet. På den anden side står topchef Alex Cruz, som ønsker at reducere omkostningerne, for at selskabet kan klare sig bedre mod lavprisselskaber som Norwegian og Easyjet.

Det skriver Bloomberg News.

- Hver fagforening er i stigende grad bekymret over British Airways' urealistiske tilgang uden fleksibilitet til disse forhandlinger og selskabets afvisning af at dele med sine egne loyale medarbejdere belønningerne fra den succes, de har hjulpet med at skabe for luftfartsselskabet, hedder det i et brev fra fagforeningerne for de tre personalegrupper.

Luftfartsselskabet seneste tilbud til de ansatte indeholder en stigning i grundlønnen på 2,7 pct. fra og med 1. januar 2019 og en engangsbetaling på 0,5 pct. af grundlønnen, eller en toårig aftale med en lavere vækst i grundlønnen.

Fagforeningen kræver en større lønstigning samt en overskudsdeling.

BRANCHENYT
Læs også