Serier

Britisk bilproduktion kan halveres ved et aftaleløst brexit

Brexit - britisk farvel til EU
Hvis der ikke bliver indgået en brexit-aftale, kan det medføre nedlukning af fabrikker og tab af job for mange ansatte i hele Storbritannien. Foto: AP/Charlie Riedel

Bilproduktionen kan risikere at blive halveret inden midten af 2020, hvis der ikke bliver indgået en brexit-aftale. Sådan lyder meldingen ifølge en undersøgelse fra Oxford University.

Det skriver The Guardian.

Hvis der ikke bliver indgået en brexit-aftale, kan det medføre nedlukning af fabrikker og tab af job for mange ansatte i hele Storbritannien.

Ifølge undersøgelsen fra Oxford University er bilproduktionen allerede faldet med cirka 9 pct. siden EU-afstemningen i 2016, og produktionsmængden er faldet fra 1,7 mio. biler om året til 1,5 om året. Dog kan mængden risikere at dykke helt ned til 900.000 om året inden 2026, skriver The Guardian.

Matthias Holweg, der er bilekspert i Oxford University, mener ikke, at Storbritanniens bilproduktion kan opretholdes, selv om landet stadig indgår i verdenshandelsorganisationen, WTO, med EU, da der vil være højere afgifter forbundet med handel på tværs af grænser, som vil gøre landet mindre konkurrencedygtigt.

BRANCHENYT
Læs også