Erhverv

Notre Dames ikoniske tårne reddet fra inferno: Vi vil genopbygge, lover Macron

Paris' brandfolk har fået branden under kontrol, men skaderne er store.

Den katastrofale brand - i en af Europas mest historiske og besøgte monumenter - begyndte kort før kl. 19 mandag den 15. april.  Foto: Zakaria Abdelkafi/AFP Brandvæsenet formåede at redde kirkens to tårne samt stenkonstruktionen fra at kollapse. Foto: Fabien Barrau/AFP De enorme skader som følge af en brand i Notre Dame katedral er tydelige. På billedet her kan røg stadig ses foran alteret. Foto: AFP/Philippe Wojazer Frankrigs præsident Emmanuel Macron med sin hustru Brigitte uden for Notre Dame mandag aften. En stor brand har ødelagt to tredjedel af katedralens tag, men Paris' brandvæsen har reddet tårnene og katedralens bærende skelet. Foto: AFP/Philippe Wojazer Tusindvis af parisere har aftenen igennem fulgt med i slukningsarbejdet på afstand. Foto:  FRANCOIS GUILLOT / AFP Katedralens høje spir er en af de dele, som er blevet ødelagt i flammerne. Foto: AFP/FRANCOIS GUILLOT Det var angiveligt renoveringsarbejdet på katedralen, som er årsagen til branden. Billedet her er fra tidligere på måneden. Foto: Reuters/Philippe Wojazer

Notre Dame katedralen, et ikonisk symbol på Paris’ historie og skønhed, blev mandag voldsomt skadet i en intens brand. Aftenen igennem hang røgskyer ildevarslende og tungt på himlen, og på et tidspunkt knækkede spiret og faldt ned.

Den gode nyhed som alle ventede på, kom kort efter kl. 23. Chefen for Paris’ brandvæsen, Jean-Claude Gallet, fortalte, at var lykkedes at redde »Notre Dames to tårne« såvel som »Vor Frues bærende skelet i sin helhed.«..

BRANCHENYT
Læs også