Erhverv

Milliardær giver kæmpebeløb til Notre Dame

Topchefen bag luksusmærker som Gucci og Yves Saint Laurent giver 100 mio. euro til genopbygningen af brandramte Notre Dame.

Francois-Henri Pinault, topchef i Kering-koncernen. Han vil nu donere 100 mio. euro til genopbygningen af Notre Dame. Foto: Thibault Camus/AP

Én af Frankrigs rigeste mænd står klar med en økonomisk redningskrans til Notre Dame-katedralen, der mandag aften stod i flammer.

Francois-Henri Pinualt donerer således 100 mio. euro, svarende til omkring 750 mio. kr., til genopbygning af Notre Dame.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra Francois-Henri Pinault, topchef i Kering-koncernen, der står bag luksusmærker som Gucci og Yves Saint Laurent.

»Denne tragedie har ramt alle franskmænd og alle dem, som er knyttet til åndelige værdier. Efter et drama som dette ønsker alle at give liv igen til denne juvel,« siger han i pressemeddelelsen ifølge AFP.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, sagde mandag, at Notre Dame vil blive genopbygget. I den forbindelse vil der tirsdag vil blive lanceret en fond til netop det formål.

Notre Dame er mere end 850 år gammel, hvilket gør det til en af Paris' ældre bygninger.

Den er også tæt forbundet med byens historie. Under revolutionen i 1789 blev den plyndret og dens statuer ødelagt. I 1804 var det her, at Napoleon lod sig krone til kejser. Den har lagt baggrund til Victor Hugos roman "Klokkeren fra Notre Dame" fra 1841.

BRANCHENYT
Læs også