Erhverv

Martin Thorborg advarer danskerne mod Facebook-fusk: »Håber ikke nogen falder i«

En falsk reklame med den kendte iværksætter Martin Thorborgs navn og ansigt florerer i øjeblikket på Facebook. Nu advarer han mod den.

Martin Thorborg, serieiværktsætter og adm. direktør i Dinero, advarer nu danskerne mod falske reklamer med hans navn og ansigt. PR-foto: Dinero.

Den kendte serieiværksætter Martin Thorborg advarer nu om, at hans ansigt og navn bliver misbrugt på Facebook i en reklame, der tilsyneladende skal lokke intetanende Facebook-brugere til at klikke på den i håbet om at tjene hurtige penge.

»I dette interview afslører Martin alt, hvad du skal vide for at tjene 3-4 x flere penge i 2019. Jeg har prøvet dette og troede det var løgn, så hurtigt det virkede,« står der i reklamen, som Facebook-siden Quirky Club står bag.

Til Finans fortæller Martin Thorborg, der til daglig er adm. direktør i Dinero, at han blev gjort opmærksom på reklamen af en bekendt, der spurgte, om det kunne være rigtigt, at Martin Thorborg havde deltaget i interviewet.

»Det var det naturligvis ikke. Så jeg har skyndt mig at advare om det på de sociale medier, fordi jeg ikke vil have, at folk brænder deres sparepenge af på et eller andet scam, som jeg ikke ved, hvad går ud på,« siger Martin Thorborg til Finans og understreger, at han aldrig har hørt om Quirky Club eller deltaget i noget interview med dem.

Derfor har Martin Thorborg nu delt advarslen på det sociale medie Twitter, hvor han har tweetet et screenshot af reklamen, samtidig med han skriver: »Håber ikke nogen falder i«.

Facebook-opslaget med Martin Thorborg er tilsyneladende blevet fjernet siden.

Klikker man på Quirky Clubs side på Facebook, kan man se, at siden er oprettet den 27. marts i år. Udadtil reklamerer Quirky Club med at være en bogbutik, men slår man det angivne udenlandske telefonnummer op, kan man se, at det jævnligt bliver brugt til telefonscams.

Ifølge Martin Thorborg er det første gang, at han selv har oplevet at se sit billede og navn blive misbrugt på den måde.

»Men min gode ven Jesper Buch (kendt iværksætter, der bl.a. deltager i tv-programmet Løvens Hule, red.) har været ude for det flere gange. Jeg har set det flere gange specielt med Løvens Hule-deltagere, hvor jeg har anmeldt det med det samme,« siger han.

Martin Thorborg opfordrer til, at man straks anmelder det til Facebook, hvis man fremadrettet ser lignende opslag.

BRANCHENYT
Læs også