Erhverv

Far og søn bygger på livet løs: Har tjent 180 mio. kr. på fem år

Byggebranchen kører på fulde tryk, og det skæpper i kassen hos Dansk Halentreprise, der er ejet af Thomas Frost og hans far.

Dansk Halentreprise A/S tjener flere penge end i årene før finanskrisen, hvor byggeaktiviteten bulrede derudaf. Foto: Dansk Halentreprise A/S

Thomas Frost og hans far bygger løs som aldrig før, og aldrig har det været en bedre forretning.

På fem år har far og søn samlet tjent 180 mio. kr. på deres byggefirma Dansk Halentreprise A/S, der primært bygger større erhvervsbyggerier og idrætshaller i Danmark og Sverige.

I et nyt årsregnskab fra Dansk Halentreprise slår indtjeningen rekord med et overskud efter skat på 65 mio. kr.

»Årets resultat i 2018 indfriede forventningen om et bedre resultat end 2017. Resultatet bærer præg af ekstraordinære indtægter ved projektudvikling, projektsalg og byggefinanciering,« skriver direktør Thomas Frost i regnskabet.

I over 10 år har Thomas Frost og hans far Hans Erik Frost drevet forretning sammen. Hans Erik Frost grundlagde familiefirmaet i 1982 og er i dag trådt i baggrunden som bestyrelsesformand, mens Thomas Frost står ved roret.

Thomas Frost ejer 90 pct. af selskabet, mens Hans Erik Frost har 10 pct. Det er sket gennem et generationsskifte.

Dansk Halentreprise omsætter årligt for over en halv mia. kr. og har hovedsæde i Horsens. Men selskabet regner ikke med at kunne tjene lige så meget i år.

»Der forventes et år, hvor aktivitet og resultat vender tilbage til et normalt og lavere niveau end de to foregående år« lyder det i regnskabet.

Egenkapitalen i Dansk Halentreprise A/S er på 161 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også