Erhverv

Biotekselskab firdobler på bubble boy-kur

Det amerikanske biotekselskab Mustang Bio stiger med mere end 400 pct. i eftermarkedet onsdag, efter det er kommet frem, at selskabets genterapi har kureret otte "bubble boys", der lider af alvorlige svækkelse af immunforsvaret, der betød, at de unge patienter indtil for nyligt blev holdt i total isolation.

Det er forskere på St. Jude Childrens Research Hospital, som har offentliggjort resultaterne, der betegnes som et "medicinsk gennembrud", skriver Bloomberg News.

- Vi mener, at patienterne er kurerede. De lever normale liv, og det har normale, funktionelle immunforsvar, der ikke er anderledes end dit eller mit. De er hjemme, nogle er startet i dagpleje, og de producerer antistoffer som reaktion på vacciner, ligesom vi andre gør, udtaler Ewelina Mamcarz, der er medlem af St. Judes afdeling for knoglemarvstransplantationer.

St. Jude Childrens Research Hospital har licenseret de kommercielle rettigheder til Mustang Bio og Fortress Bio. Mustang Bios aktie ligger i eftermarkedet onsdag i plus med 462 pct., mens Fortress' aktiekurs vinder 162 pct.

BRANCHENYT
Læs også