Erhverv

Deutsche og UBS i fusionssnak om kapitalforvaltning

To af Europas helt store bankaktører Deustche Bank og schweiziske UBS er i "seriøse" forhandlinger om en sammenlægning af deres kapitalforvaltninger, hvilket vil skabe en kæmpe aktør med tæt på 1400 mia. euro under forvaltning.

Samtalerne mellem de to parter skal have stået på i "nogle måneder", og ender det med en aftale, er der lagt op til, at den nye konstellation kan måle sig med Europas største på området, franske Amundi, mens franske Axa og engelske Legal & General vil blive sendt en plads ned i hierarkiet i Europa.

Det skriver Financial Times tirsdag med henvisning til unavngivne "folk tæt på diskussionerne".

En af de modeller, som er på bordet, er ifølge Financial Times' oplysninger, at UBS skyder sin forretning med 700 mia. euro under forvaltning ind under DWS, der er ejet med 79 pct. af Deutsche Bank, og som har 662 mia. euro under forvaltning. I den konstruktion vil UBS modtage aktier i DWS, mens Deutsche Bank dog fortsat vil være den største aktionær.

UBS var for 12 år siden verdens største kapitalforvalter, inden finanskrisen ramte banken med en dramatisk tilbagegang, og i dag er de europæiske aktører langt fra de størrelser som amerikanske Blackrock og Vanguard har. De to amerikanske koncerner har samlet 11.700 mia. dollar under forvaltning.

Læs også
Top job