Erhverv

Optur i kobbertårnet: Topadvokatfirma øger profitten

Et af landets største advokatfirmaer, Plesner, kommer relativt flyvende ud af 2018 med en solid vækst og en profit, der er en spids højere end i 2017.

Advokatfirmaet Plesners domicil. Foto: Lars Svankjaer/Presse

»Resultatet anses for særdeles tilfredsstillende.«

Det er den helt korte version af det regnskab, som et af landets fem største advokatfirmaer, Plesner, netop har aflagt for 2018.

Samlet præsterede Plesner en vækst på 6 pct. Det ser ud til at være en del højere end branchen generelt, som ifølge de seneste nøgletal fra ”Advokatbranchen i tal” forventede en vækst i 2018 på 2,5 pct.

Det generelle billede er dog, at det især er de største advokatfirmaer, der har den højeste vækst.

Plesner (mio. kr.)20182017
Omsætning710,3669,9
Bruttoresultat604,5566,1
Antal medarbejdere353325

Dog kan Plesner stadig bryste sig af at vokse mere end konkurrenterne i de nye lokaler på Axel Towers i Københavns midte. Gorrissen Federspiel voksede ”kun” 3,5 pc.t i 2018, viste firmaets regnskab for nylig.

Hvad advokatfirmaets indtjening angår, er det noget af en sort boks i den forstand, at alle lønudgifter og overskudsdeling til de ansatte og partnerne, dvs. medejerne, bliver lagt sammen i ene stor bunke. Det gælder både i Plesner og de de andre advokatfirmaer. Dermed kan man ikke se, hvor store de almindelige lønudgifter er, og hvor meget af overskuddet partnerne hiver ud af firmaet.

Men det ser ud til, at Plesner har øget sin effektivitet en smule, idet bruttoresultatet, altså omsætningen fratrukket faste udgifter til administration mm., er vokset en smule mere - 6,7 pct. - end omsætningen.

Ledelsen forklarer ikke nærmere i regnskabet, hvad det er udtryk for.

Med sin øgede profit ser Plesner ud til at bekræfte det generelle billede for de største i branchen, nemlig at de støt og roligt øger profitten.

Målt på bruttoresultat per medarbejdere har Plesner tabt lidt fart, idet den er faldet fra 1,74 mio. kr. til 1,71 mio. kr. for hver af de 353 ansatte.

Men det kan være udtryk for, at Plesner har investeret relativt mere i f.eks. IT og digital udvikling, eller at sammensætningen af medarbejderskaren har ændret sig en smule, så der f.eks. er kommet flere fuldmægtige eller unge advokater, som typisk ikke hiver så mange kroner ind som de erfarne partnere.

Målt på antal medarbejdere hører Plesner til blandt de fem største firmaer, ifølge den seneste måling.

Målt på omsætning er placeringen formentlig den samme, men her mangler tal for to af de største, nemlig Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith og Kromann Reumert, som ikke offentliggør regnskab.

BRANCHENYT
Læs også