Erhverv

Tørke får svenske og norske supermarkeder til at skrotte engangsgrillen

Norske og svenske supermarkedskæder har valgt at stoppe salget af engangsgrill oven på forårstørke. Danske supermarkeder følger situationen nøje.

De varme aluminiumsbakker, som udgør bunden på en engangsgrill kan gøre stor skade på en tør dag. Arkivfoto: Peter Hove Olesen/Polfoto

De seneste dage har voldsom tørke og skovbrande plaget i både Sverige og Norge. Det har ført til, at flere af de store supermarkedskæder i landene ifølge Politiken har valgt fuldstændig at droppe salget af engangsgrill.

I Sverige gælder det for både Coop, Lidl og ICA. Lidl Sverige har helt fravalgt at sælge engangsgrill, mens Coop Sverige og ICA er i gang med at finde en mere brandsikker og miljøvenlig løsning. I Norge har supermarkedskæden Kjøpmannshuset reageret på tørken ved at smide samtlige engangsgrill ud.

I Danmark er flere supermarkedskæder også opmærksomme på situationen i nabolandene.

»Vi følger situationen nøje og forholder os løbende til anbefalingerne på området, men det er ikke en del af vores overvejelser på nuværende tidspunkt«, siger Morten Vestberg, der er kommunikationschef hos Lidl Danmark til Politiken.

Heller ikke hos Coop Danmark såvel som Salling Group er man parat til at tømme lageret ud i affaldscontainerne.

Ifølge informationsdirektør hos Coop Danmark Jens Juul Nielsen er de dog opmærksomme på at informere kunder om, at en engangsgrill skal håndteres med forsigtighed.

I 2018 var foråret og sommeren så tør og varm, at flere danske supermarkeder i en periode tilbageholdt salg af engangsgrill. I juli måned blev der tilmed indført afbrændingsforbud landet over, hvilket også inkluderede engangsgrill.

Engangsgrillen kan være farlig i tørkeperioder, fordi den aluminiumsbakke, som holder grillkullet, kan blive så varm, at den blandt andet kan antænde tørt græs.

BRANCHENYT
Læs også