Erhverv

SAS aflyser flyvninger lørdag: 34.000 passagerer ramt

Strejke blandt SAS' piloter fører til aflysninger af afgange lørdag. Fredag er næsten 700 flyvninger aflyst.

Strejken skyldes, at piloterne og SAS ikke har kunnet blive enige om indholdet i nye overenskomster. Foto: Philip Davali/Scanpix 2019

SAS har besluttet at aflyse 700 flyvninger lørdag. Det oplyser SAS' danske pressechef, Mariam Skovfoged, til Ritzau Finans.

- Vi har besluttet at indstille omkring 700 fly lørdag, og søndag er fortsat uklar, siger hun og opfordrer passagererne til at følge med på hjemmesiden.

Omkring 34.000 passagerer er ifølge SAS berørt af lørdagens aflysninger.

En strejke blandt 1409 piloter i Danmark, Sverige og Norge har fredag ført til knap 700 aflysninger, hvilket har ramt 72.000 passagerer.

Strejken skyldes, at piloterne og SAS ikke har kunnet blive enige om indholdet i nye overenskomster.

De strides om løn og arbejdsplaner - herunder hvor lang tid i forvejen piloterne skal kende deres arbejdstid.

Parternes forhandlinger brød sammen torsdag nat, og der er klokken 13 ikke aftalt nye forhandlinger mellem SAS og piloterne fredag.

Det fortæller René Arpe, der er formand for SAS Pilot Group, som organiserer hovedparten af SAS-piloterne i Norden.

- Vi er på vej rundt og skal tale med alle vores medlemmer og orientere om vores krav.

- Men det er meget, meget vigtigt for os, at vi snart får SAS tilbage til forhandlingsbordet, så passagererne kan komme ud og flyve igen, siger han.

Piloterne er desuden utilfredse med, at SAS har opsagt flere aftaler, der blandt andet går på, hvordan man stiger i graderne i flyselskabet.

René Arpe mener ikke, at SAS-ledelsen har strakt sig langt nok til at komme piloterne i møde.

- Som det er lige nu, så mener vi ikke, at de krav, vi er gået ind med til forhandlingerne, er blevet adresseret, siger han.

SAS har meddelt, at piloternes krav er uansvarlige, hvis selskabet skal kunne klare sig i et meget konkurrencepræget marked.

BRANCHENYT
Læs også