Erhverv

Efter hackerangreb: Hydro mister op mod 400 mio. kr.

Norske Hydro mister flere millioner end først antaget efter det massive hackerangreb mod virksomheden i marts.

Hydro har mistet et trecifret millionbeløb efter et omfattende hackerangreb. 
Foto: Hydro

Den norske alluniminumsgigant Hydro blev i marts ramt af et fatalt hackerangreb, der har kostet virksomheden op mod 400. mio. kr.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Hydro blev ramt af et såkaldt ransomware-angreb med virussen ’Lockergoga’, som gør alt indhold på de angrebne computere utilgængeligt. Dermed fik Hydro massive produktionsproblemer, og på få måneder er pengene derfor sivet ud af selskabet, som nu står overfor et tab på mellem 300-400 mio. kr.

Det er en opjustering fra tidligere, hvor man forventede, at angrebet ville koste lidt over 200 mio. kr.

Hydro har også måtte udskyde resultatet for første kvartal med fem uger, fordi virksomheden grundet angrebet ikke havde adgang til den data, man skal bruge.

»Cyberangrepet, som ramte os den 19. marts, har påvirket hele den globale organisation, og det er Extruded Solutions, som har været hårdest ramt både med tanke på driftsproblemer og økonomiske tab,« siger koncernchef Svein Richard Brandtzæg i en pressemeddelse.

Hydros samlede produktionsvolumen gik ned i første kvartal sammenlignet med samme periode året før, og virksomheden oplever fortsat begrænsninger, der er forårsaget af hackerangrebet, meddeler Hydro.

Den norske tv-kanal NRK har tidligere berettet, at hackerne krævede løsepenge af Hydro efter det omfattende angreb på virsomhedens brugerdatabase.

Hydro arbejder fortsat på at komme i fuld produktion, og de norske myndigheder har efter angrebet advaret flere af Hydros samarbejdspartnere.

Prisen på aluminium steg rundt i verden, efter at cyberangrebet på Hydro blev kendt. Det var en reaktion på, at Hydro lukkede for nogle af dets produktionsanlæg og overgik til manuel produktion i stedet. Det er også den manuelle produktion, der nu har kostet et solidt produktionstab.

Hydro er en af verdens største producenter af aluminium med 36.000 ansatte fordelt i 40 lande.

Læs også