Erhverv

FLSmidths topchef: Fortsat brutalt prispres i Cement

Adm. direktør i FLSmidth Thomas Schulz fortæller, at der hverken er forbedring eller forværring i kvartalsregnskabet. Foto: Lars Krabbe

Store ordrer i første kvartal viser, at FLSmidth er en attraktiv leverandør til cementmarkedet. Men der er ingen ændring i prispresset.

Det siger topchefen for ingeniørkoncernen i en kommentar til selskabets kvartalsregnskab, som blev offentliggjort torsdag middag.

- Der er fortsat det samme brutale prispres, som har været der i adskillige kvartaler, siger FLSmidths administrerende direktør, Thomas Schulz, til Ritzau Finans.

- Der er ingen forbedring, men heller ingen forværring, uddyber han.

Pres på aktiviteten betyder dog, at selskaberne i sektoren er nødt til at sænke priserne.

- Der er simpelthen ikke nok opgaver i markedet, men vi får langt den største del af dem. Men hvis du løber tør for ordrer og har aktut behov for nye, så sænker du prisen til smertegrænsen, bemærker Thomas Schulz.

- Så det viser vores konkurrencekraft og effektivitet, at de andre skal gå meget langt ned i pris for at få ordrer, tilføjer han.

Priserne er for lave i markedet for større cementanlæg, og FLSmidth kunne lade ordrerne ligge.

- Men på den anden side danner ordrene basis for vores eftermarked og for vores ry og tilstedeværelse, og vi balancerer mellem at få ordretilgangen og at være profitable nok, siger Thomas Schulz.

Det er dog ikke sådan, at FLSmidth tager ikke profitable ordrer ind. Men der er ordrer med høj profitabilitet og ordrer med lav profitabilitet, påpeger Thomas Schulz.

- Og jeg kan sige, at vi inden for det seneste halvandet år har afvist ordrer, der havde for lav profitabilitet, påpeger topchefen.

BRANCHENYT
Læs også