Erhverv

Ny generalsekretær vil relancere fortællingen om Danmark som en retsstat

Advokatsamfundets nye generalsekretær ser behov for at få genfortalt fortællingen om advokatens rolle i samfundet. Retssikkerhed, integritet, uafhængighed er bærende værdier, som det ikke er nogen naturlov, at vi har som samfund, siger han til AdvokatWatch i sit første eksterne interview siden sin tiltræden.

Andrew Hjuler Crichton har siden 1. marts været generalsekretær for Advokatsamfundet. Foto: Advokatsamfundet

Nogen programerklæring kan man ikke få Andrew Hjuler Crichton til at fremsætte her to måneder efter, at han første gang trådte ind ad døren som ny generalsekretær hos Advokatsamfundet. Det er simpelthen for tidligt, synes han, men han vil derimod gerne forpligte sig på det større og bredere billede, de fundamentale værdier som udgør den platform, han agter at bygge videre på, og som efter hans opfattelse udgør kernen i retssamfundet.

"Det står højt på min dagsorden at skabe, videreudvikle og fastholde advokatstandens store værdifællesskab, der baserer sig på retssikkerhed, integritet og uafhængighed. Værdifællesskabet er bundet sammen af nogle etiske regler, og jeg ønsker, at samfundet skal opleve, at standen har et højt normsæt, som vi lever op til," siger Andrew Hjuler Crichton, der kommer fra en stilling som erhvervsjuridisk direktør i Erhvervsministeriet og 12 år i centraladministrationen...

BRANCHENYT
Læs også