Erhverv

SAS: Kabinepersonale i Norge vil have samme vilkår som piloterne

Når det norske kabinepersonale næste år skal forhandle, bliver det med krav om vilkår, der som minimum er på niveau med dem, som SAS' piloter netop har forhandlet sig til, lyder det fra Norsk Kabinforening fredag. Foto: TT News Agency/Fredrik Persson

SAS' kabinepersonale i Norge kræver samme vilkår som piloterne, der sidste uge blandt andet fik forhandlet sig til en lønstigning.

Det skriver Berlingske Business.

Når det norske kabinepersonale næste år skal forhandle, bliver det med krav om vilkår, der som minimum er på niveau med dem, som SAS' piloter netop har forhandlet sig til, lyder det fra Norsk Kabinforening fredag.

Formanden for Norsk Kabinpersonale, Pål Røine, vil ikke udtale sig om, hvorvidt kabinepersonalet kræver samme lønforhøjelse, som piloterne har fået, men siger til nyhedsmediet E24.no, at de i hvert fald ikke ser, at de skal have mindre.

Kabinepersonalets krav om pilotvilkår er mandag blevet afvist af SAS.

- Piloterne er underlagt andre arbejdstidsbestemmelser end dem i kabinen, så det er ikke relevant at kopiere dem. Det er to forskellige professioner, og forholdene er underlagt ICAO-bestemmelserne, skriver Knut Morten Johansen, der er informationschef i SAS Norge, i en mail til E24.no ifølge Berlingske Business.

Anneli Nyberg, der er direktør i SAS Norge Kabinforening, kalder afvisningen urimelig og siger til E24.no, at kabinepersonalet starter og slutter arbejdsdagen med piloterne, arbejder i samme kabine og cockpit og også fortjener bedre arbejdstidsbestemmelser.

BRANCHENYT
Læs også