Erhverv
0

Michelin-restaurant lukker - chefkokken er træt

En af verdens bedste restauranter ophører med at eksistere.

Magnus Nilsson, chefkok på Fäviken Magasinet, siger stop efter 10 år. PR-foto.

Langt oppe i Sverige, nær skisportstedet Åre, ligger en af verdens mest hypede og kompromisløse restauranter med en stjernekok ved roret og to Michelin-stjerner.

Men om få måneder er det slut for Fäviken Magasinet. Den verdenskendte restaurant lukker med udgangen af året, fordi chefkokken Magnus Nilsson har sagt op. Det skriver restauranten på sin hjemmeside.

Fäviken Magasinet har kun plads til 24 gæster ad gangen og er kendt for at servere avantgarde gastronomi baseret på den vilde svenske natur.

Chefkok Magnus Nilsson samler selv mange af råvarerne. Han er nærmest blevet et symbol på restauranten, og derfor vil ejeren ikke gå på jagt efter en ny chefkok.

På sin Instagram-profil skriver Magnus Nilsson, at han er »en lille smule træt« efter 10 år i restauranten. Når han stopper med udgangen af året, vil han i stedet bruge tiden på bl.a. fiskeri og på at komme i form både psykisk og fysisk.

Fäviken Magasinet blev i 2015 officielt kåret som verdens 25. bedste restaurant.

BRANCHENYT
Læs også