Erhverv

Parken med regnskab: Lalandia og færre spillersalg gav tilbagegang

Omsætningen for koncernens fortsættende aktiviteter var i januar, februar og marts på 131,8 mio. kr. mod 167,3 mio. kr. i første kvartal af 2018. Foto: Martin Lehmann

Parken Sport & Entertainment, der blandt andet står bag de nykårede danske mestre i fodbold, FC København, måtte notere tilbagegang på top- og bundlinjen i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Det fremgår af koncernens regnskab, der er offentliggjort mandag eftermiddag.

Omsætningen for koncernens fortsættende aktiviteter var i januar, februar og marts på 131,8 mio. kr. mod 167,3 mio. kr. i første kvartal af 2018. Selskabet havde et driftstab før transferaktiviteter på 23,2 mio. kr. mod 8,7 mio. kr. året før.

På bundlinjen var der i første kvartal et underskud for koncernens fortsættende aktiviteter på 30,8 mio. kr., hvor der i første kvartal af 2018 var et tab på 2,7 mio. kr.

Udviklingen kan primært tilskrives udviklingen i Lalandia og for fodboldholdet F.C. København, fremgår det af regnskabet.

- I Lalandia var der et fald i omsætning og resultat, hvilket hovedsagligt kan tilskrives den kalendermæssige forskydning af påsken. I 2018 faldt påsken i marts og 2019 i april.

- Hertil kommer resultat af transferaktiviteter, der udgjorde -0,5 mio. kr. mod +15,9 mio. kr. i samme periode sidste år primært som følge af lavere avance fra salg af kontraktrettigheder, lyder det i regnskabet.

Bestyrelsesformand Bo Rygaard udtrykker tilfredshed med resultaterne for årets første kvartal, som har været "som forventet".

- Vi glæder os meget over, at FCK netop har sikret sig det danske mesterskab og dermed også har muligheden for at kvalificere sig til UEFA Champions League eller Europa League senere på året.

- Hos Lalandia ser vi også positive tegn og har senest holdt rejsegilde i det påtænkte nye center i Søndervig, som vi har en forventning om vil bidrage godt til selskabet i de kommende år, siger han i en kommentar.

Parken Sport & Entertainment fastholder forventningerne for 2019. En omsætning på 800 til 850 mio. kr. og et resultat før skat på 45 til 60 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også