Erhverv
0

Optakt til Rockwool-regnskab: Udsigt til større salg men flad overskudsgrad

Regnskabet for første kvartal ventes at blive præsentere torsdag morgen før børsåbning. Foto: Jaroslav Ozana/AP

Når Rockwool torsdag morgen afleverer regnskab for første kvartal, ventes det at vise en flad udvikling i overskudsgraden, selv om omsætningen ses stige sammenlignet med samme periode sidste år.

Sådan lyder vurderingen fra Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank og følger blandt andet Rockwool.

For første kvartal venter han, at isoleringsvirksomheden har præsteret en omsætning på 657 mio. euro mod 603 mio. euro i den tilsvarende periode året før. Det svarer til en vækst på 9 pct.

- Vi forventer fortsat et bredt funderet vækstbillede på tværs af Rockwools markeder - godt hjulpet af en øget efterspørgsel efter brandsikre isoleringsprodukter. Vi forventer fortsat, at den gode balance mellem prisstigninger og volumenvækst bidrager positivt til væksten, skriver Mikkel Emil Jensen i en optakt til regnskabet.

- En positiv påskeeffekt og en relativt mild europæisk vinter vil være understøttende i kvartalet, men vi vurderer, at det organiske væksttempo er aftaget fra de forudgående kvartaler primært som konsekvens af et sværere sammenligningsgrundlag, fortsætter analytikeren.

På indtjeningssiden venter Sydbank-analytikeren en noget mindre vækst i første kvartal sammenlignet med sidste år. Målt på driftsoverskuddet (EBIT) ser han et resultat på 76 mio. euro mod 70 mio. euro i den samme periode året før.

Det vil ud fra Mikkel Emil Jensens estimater give en overskudsgrad (EBIT-margin) på 11,6 pct., hvilket vil være lig med det realiserede i første kvartal sidste år.

- Den stærke efterspørgsel efter stenuldsprodukter presser produktionskapaciteten, hvilket giver lidt ekstra omkostninger fra logistikmæssige udfordringer. Samtidig er der et fortsat pres på produktionsomkostninger, efter at råvarepriserne er steget i første kvartal 2019, skriver analytikeren fra Sydbank.

- Rockwool har planlagt at ansætte mere personale og hæve udgifterne til uddannelse i 2019 for at sikre effektivitet i fremtiden. Rockwools prisforhøjelser og stærkere salg kombineret med en forbedret produktivitet modsvarer delvist disse modvinde, og vi modellerer på den baggrund en flad udvikling i overskudsgraden, fortsætter Mikkel Emil Jensen.

Op til regnskabet forventer analytikeren, at Rockwool kommer til at gentage sine forventninger til indeværende år, hvor selskabet venter en omsætningsvækst på 4-8 pct. i lokal valuta og en overskudsgrad på "omkring" 12 pct.

Regnskabet for første kvartal ventes at blive præsentere torsdag morgen før børsåbning.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også