Erhverv

Optakt til Rockwool-regnskab: Udsigt til større salg men flad overskudsgrad

Regnskabet for første kvartal ventes at blive præsentere torsdag morgen før børsåbning. Foto: Jaroslav Ozana/AP

Når Rockwool torsdag morgen afleverer regnskab for første kvartal, ventes det at vise en flad udvikling i overskudsgraden, selv om omsætningen ses stige sammenlignet med samme periode sidste år.

Sådan lyder vurderingen fra Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank og følger blandt andet Rockwool.

For første kvartal venter han, at isoleringsvirksomheden har præsteret en omsætning på 657 mio. euro mod 603 mio. euro i den tilsvarende periode året før. Det svarer til en vækst på 9 pct.

- Vi forventer fortsat et bredt funderet vækstbillede på tværs af Rockwools markeder - godt hjulpet af en øget efterspørgsel efter brandsikre isoleringsprodukter. Vi forventer fortsat, at den gode balance mellem prisstigninger og volumenvækst bidrager positivt til væksten, skriver Mikkel Emil Jensen i en optakt til regnskabet.

- En positiv påskeeffekt og en relativt mild europæisk vinter vil være understøttende i kvartalet, men vi vurderer, at det organiske væksttempo er aftaget fra de forudgående kvartaler primært som konsekvens af et sværere sammenligningsgrundlag, fortsætter analytikeren.

På indtjeningssiden venter Sydbank-analytikeren en noget mindre vækst i første kvartal sammenlignet med sidste år. Målt på driftsoverskuddet (EBIT) ser han et resultat på 76 mio. euro mod 70 mio. euro i den samme periode året før.

Det vil ud fra Mikkel Emil Jensens estimater give en overskudsgrad (EBIT-margin) på 11,6 pct., hvilket vil være lig med det realiserede i første kvartal sidste år.

- Den stærke efterspørgsel efter stenuldsprodukter presser produktionskapaciteten, hvilket giver lidt ekstra omkostninger fra logistikmæssige udfordringer. Samtidig er der et fortsat pres på produktionsomkostninger, efter at råvarepriserne er steget i første kvartal 2019, skriver analytikeren fra Sydbank.

- Rockwool har planlagt at ansætte mere personale og hæve udgifterne til uddannelse i 2019 for at sikre effektivitet i fremtiden. Rockwools prisforhøjelser og stærkere salg kombineret med en forbedret produktivitet modsvarer delvist disse modvinde, og vi modellerer på den baggrund en flad udvikling i overskudsgraden, fortsætter Mikkel Emil Jensen.

Op til regnskabet forventer analytikeren, at Rockwool kommer til at gentage sine forventninger til indeværende år, hvor selskabet venter en omsætningsvækst på 4-8 pct. i lokal valuta og en overskudsgrad på "omkring" 12 pct.

Regnskabet for første kvartal ventes at blive præsentere torsdag morgen før børsåbning.

BRANCHENYT
Læs også