Erhverv

Warren Buffett har satset 861 mio. dollars på Amazon

Den kendte amerikanske investeringsmilliardær Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway, har satset lige knap 861 mio. dollar i detailkæmpen på nettet, Amazon.

Foto: AP Photo/Nati Harnik, File

Det fremgår af Berkshire Hathaways kvartalsmæssige investeringsrapportering for første kvartal til de amerikanske børsmyndigheder, skriver Bloomberg News.

Det er knap to uger siden, at det kom frem, at Buffett, der normalt skyr teknologiaktier, havde foretaget en hælvending og satset på verdens rigeste mands, Jeff Bezos, selskab, Amazon.

"En af gutterne, der forvalter penge, på kontoret" har gennem en periode købt op i Amazon, fortalte Buffett forrige fredag til tv-stationen CNBC.

Med det henviste Warren Buffett til Todd Combs og Ted Weschler, der er en del af investeringsteamet, som Buffett og hans mangeårige partner Charles Munger er i spidsen for. Buffett er 88 år gammel, mens Munger er 95 år.

- Jeg har været en fan og en idiot ved ikke at have købt før, sagde Warren Buffett også til CNBC.

Warren Buffett har tidligere fortalt, at han har undervurderet Jeff Bezos, Amazons grundlægger og topchef.

- Jeg havde en meget, meget, meget høj agtelse for Jeffs evne, da jeg først mødte ham, og jeg undervurderede ham, sagde Buffett forrige maj i forbindelse med Berkshire Hathaways årlige generalforsamling.

Warren Buffett har flere gange erkendt, at han gik glip af gode investeringer i både Google og Amazon.

BRANCHENYT
Læs også