Erhverv
0

NKT havde en bedre end ventet indtjening men en skuffende toplinje

NKT blev tildelt en række mindre højspændingsprojekter i de første tre måneder af i år. Foto: Lærke Posselt
NKT

NKT kom målt på driftsindtjeningen bedre ud af første kvartal end ventet i kabelforretningen, som havde tilbagegang i både omsætning og driftsindtjening i forhold til samme periode sidste år.

I kabelaktiviteterne faldt omsætningen opgjort i standardmetalpriser til 205,4 mio. euro fra 254,5 mio. euro i samme periode sidste år, og det operationelle driftsresultat, EBITDA, faldt til minus 2,4 mio. euro fra et plus på 20,4 mio. euro året før.

Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 224,7 mio. euro og et operationelt EBITDA på minus 7,0 mio. euro. Det viser et analytikerestimat indsamlet af selskabet.

I NKT-koncernens andet forretningsben, NKT Photonics, steg omsætningen til 14,5 mio. euro fra 12,4 mio. euro året før, og det operationelle EBITDA voksede til minus 0,4 mio. euro fra minus 1,5 mio. euro.

Her havde analytikerne ventet en omsætning på 14,6 mio. euro og et operationelt EBITDA på minus 0,8 mio. euro.

- Vores finansielle resultater i første kvartal 2019 var som forventet, siger Roland M. Andersen, der er konstitueret direktør og finansdirektør i NKT, i en kommentar til regnskabet.

- Omsætningen i NKT gik tilbage som et resultat af det lavere aktivitetsniveau i Solutions. Dette var som forventet efter det lave niveau af tildelinger af højspændingsprojekter i markedet i 2017 og 2018, siger han.

NKT blev tildelt en række mindre højspændingsprojekter i de første tre måneder af i år. Ved udgangen af kvartalet var ordrebeholdningen i højspændingssegmentet på 1,1 mia. euro (0,92 mia. euro i standardmetalpriser), hvilket var stort set uændret fra slutningen af 2018.

Modsat gik det forretningsbenet NKT Photonics, der i første kvartal fortsatte sidste års momentum og samlet kunne fremvise en organisk vækst på 17 pct. i perioden.

- NKT Photonics fastholdt sit vækstmomentum fra 2018, konstaterer den konstituerede chef.

Roland M. Andersen bliver afløst på posten som administrerende direktør til august, når Alexander Kara tiltræder stillingen.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også