Erhverv

Rockwool-chef: Engangsindtægt har væsentlig betydning for ny prognose

Mens forventningen til selskabets overskudsgrad er ændret i opadgående retning, har Rockwool ikke fundet anledning til at ændre ved sin forventning til salgsvæksten. Foto: Rockwool Foto: Rockwool

En engangsindtægt har væsentlig betydning for, at Rockwool med sit regnskab for første kvartal kan oppræcisere forventningen til overskudsgraden i det igangværende regnskabsår.

I april blev der således indgået forlig i en retssag vedrørende selskabets nordamerikanske afdeling af Rockfon, som producerer loftplader. Ifølge Rockwool vil forliget bidrage positivt med næsten 10 mio. euro på EBIT-niveau i andet kvartal.

Det får nu Rockwool til at vente en EBIT-margin på niveau med sidste år (12,8 pct.) mod en tidligere forventning på "omkring" 12 pct.

- Det (forliget, red.) er et bærende element for den oppræcisering, vi har lavet. Og set i lyset af det synes jeg, at det var rigtigt at ændre forventningen, siger Jens Birgersson, der er administrerende direktør i Rockwool.

- Vi ville selvfølgelig ikke bryde os om at ændre forventning allerede efter første kvartal. Det plejer vi ikke. Men vi vidste ikke, hvordan retssagen ville falde ud. Men det faktum, at vi vandt retssagen, har givet os grund til at oppræcisere forventningen på det her tidspunkt, uddyber Rockwool-topchefen.

Mens forventningen til selskabets overskudsgrad er ændret i opadgående retning, har Rockwool ikke fundet anledning til at ændre ved sin forventning til salgsvæksten, der stadig ses ende på mellem 4 og 8 pct. i lokal valuta i 2019.

BRANCHENYT
Læs også