Erhverv
0

Boom i eksport af dansk øko-mad til Kina

Fødevareindustrien og landbruget forventer at kunne afsætte økologi til kineserne for op mod 600 mio. kr. næste år.

Eksporten af danske øko-varer til Kina vokser. Arkivfoto: Thomas Borberg

Fødevaresikkerhed og en voksende, pengestærk middelklasse er med til at trække salget af dansk økologi i Kina. Derfor forudser den danske fødevarebranche, at eksporten af økologisk varer til Kina vil nå 450 mio. kr. i år og op mod 600 mio. i 2020.

Ifølge seniorkonsulent Sarah C. S. Fulgsig i Landbrug & Fødevarer er netop det kinesiske marked et af de afgørende for dansk økologi.

»Vi har set nogle ganske imponerende vækstrater i Kina på 15-20 pct. gennem de senere år. Og det kinesiske landbrugsministerium forventer, at stigningen i salget af økologi fortsætter,” udtaler seniorkonsulenten i en pressemeddelelse.



Hidtil har kineserne især aftaget mælkepulver og anden børneernæring i den danske eksport, men netop nu er der også vækst i salget af økologisk ost til Kina. Flere danske eksportører har som de første fået tilladelse fra de kinesiske myndigheder til at sælge økologiske oste i Kina.

»Det forventes, at den samlede, økologiske markedsandel i Kina vil være fordoblet til omkring én pct. i 2020 - svarende til en total omsætning på 60 mia. kr. Vi forventer, at den danske økologi-eksport vil være mellem 500-600 mio. kr. næste år,« udtaler Sarah C. S. Fuglsig, Landbrug & Fødevarer.

Erhvervsorganisationen er netop nu sammen med en gruppe danske fødevarevirksomheder inden for økologi på eksportfremstød i den kinesiske millionby Shanghai.

Meldinger om den øgede eksport til Kina af økologi kommer, samtidig med at også det danske hjemmemarked for de fødevarer slår rekord.

Tal fra Danmarks Statistik viste for kort tid siden, at danskerne køber flere økologiske varer end nogensinde før. Salget af økologi i danske supermarkeder steg i 2018 med 14 pct. til knap 13 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også