Erhverv
0

Københavns Lufthavn fortsætter passagervæksten

6,3 mio. passagerer rejste via Københavns Lufthavn i 1. kvartal.

Thomas Woldbye, adm. Direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Passagerstrømmen igennem Danmarks største lufthavn fortsætter med at vokse. I de første tre måneder af 2019 rejste 6,3 mio. passagerer via Københavns Lufthavn. Det svarer til en fremgang på 1,2 pct. sammenlignet med samme periode i rekordåret 2018. Det viser kvartalsregnskabet for Københavns Lufthavne, der er selskabet bag Københavns Lufthavn.

»Det er fortsat de lange, interkontinentale ruter, der oplever de højeste vækstrater. 10,7 pct. flere rejste på ruterne til destinationer uden for Europa. Direkte forbindelser til nogle af de store vækstmarkeder i eksempelvis Asien er vigtige, især for dansk erhvervsliv,« fremgår det af regnskabet, hvor det bliver fremhævet, at der i de seneste år er blevet åbnet ruter til Hongkong, Chengdu og Beijing i Kina samt til Delhi i Indien.

»Effekten ses nu i stigningen i antallet af passagerer på ruterne samt stigningen i transferpassagerer,« skriver Københavns Lufthavn i regnskabet.

Stigningen i antallet af passagerer smittede dog ikke af på toplinjen i Københavns Lufthavne, hvor omsætningen faldt med 4,1 pct. til 971,8 mio. kr. Faldet skyldes primært, at taksterne blev sat ned i april 2018.

Driftsresultatet (ebit) korrigeret for særlige forhold faldt med 22,9 pct. til 287,5 mio. kr.

»Ebit er påvirket af den ovennævnte takstnedsættelse samt en stigning i afskrivningerne på 10,3 pct. som konsekvens af de store investeringer i udbygning af lufthavnen,« fremgår det af regnskabet.

På bundlinjen faldt resultatet før skat korrigeret for særlige forhold med 20,4 pct. til 258,4 mio. kr.

I forbindelse med kvartalsregnskabet fastholder Københavns Lufthavne forventningerne til regnskabsåret 2019. Selskabet forventer således et resultat før skat korrigeret for særlige forhold i intervallet 1.250-1.350 mio. kr. samt en negativ omsætningsvækst på i intervallet 0-1 pct.

BRANCHENYT
Læs også