Erhverv

Bavarian Nordic taber fortsat penge på driften: Fastholder forventningerne til 2019

Biotekselskabet Bavarian Nordic kommer igen ud af et kvartal med et negativt driftsresultat. Selskabet fastholder forventningerne til året.

Foto: Philip Davali Foto: Philip Davali

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic forventer fortsat, at selskabet vil komme ud af året med en omsætning på 600 mio. kr. og et underskud før skat på ca. 360 mio. kr.

Det skriver selskabet i sit regnskab for første kvartal, som er blevet offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen i første kvartal lander på 127 mio. kr., mens driftsresultatet viser et underskud på 104 mio. kr. Selskabets kapitalberedskab var ved udgangen af marts på knap 2,17 mia. kr.

»Som udlagt i vores strategi, vil 2019 og 2020 være overgangsår for Bavarian Nordic, hvor vi foretager betydelige investeringer i forskning og udvikling samt i vores nye fyldefabrik – alt sammen med det formål at sikre den fremtidige indtjening, vækst og profitabilitet,« siger adm. direktør Paul Chaplin.

»Vi har et begivenhedsrigt år foran os, og selv om vi allerede har rapporteret en række nyheder i løbet af første kvartal, er der flere interessante ting i vente for resten af året, herunder vores forventede første amerikanske produktgodkendelse af MVA-BN, der vil konsolidere vores globale førerposition inden for koppevacciner samt åbne for nye kommercielle muligheder fremover,« siger fortsætter han.

Bavarian Nordic-aktien har det seneste halvandet år mistet omkring 70 pct. af sin værdi, siden Prostvac-midlet i efteråret 2017 fejlede det afgørende fase 3-studie, og aktien styrtdykkede med 40 pct.

Bavarian Nordic, Q1: Nøgletal fra regnskabet:

Mio. kr.Første kvartal 2019Første kvartal 2018
Omsætning126,811,3
Driftsresultat (ebit)-104,3-172,9
Periodens resultat-99,6182,5
BRANCHENYT
Læs også