Erhverv

Snød Apple for 1.500 iPhones - nu skal han i fængsel

En 30-årig kineser lykkedes med at få erstattet tusindvis af falske iPhones. Han udnyttede et hul i systemet, siger Apple.

Ifølge en talsperson for Apple udnyttede den 30-årige Quan Jiang et slags hul i systemet. Foto: Imaginechina via AP Images

En kinesisk mand bosat i USA står til flere års fængsel og en millionbøde, efter at han har erklæret sig skyldig i et udspekuleret fupnummer mod it-giganten Apple.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Over en periode på to år sendte Quan Jiang omkring 3.000 iPhones ind til Apple og bad om at få dem erstattet, fordi de ikke ville tænde. Hvad Apple ikke vidste var, at telefonerne var falske.

Alligevel lykkedes det kineseren at få ombyttet godt halvdelen af telefonerne. De cirka 1.500 iPhones, som Apple sendte tilbage til Quan Jiang, havde en samlet værdi af 6 mio. kr.

Svindelnummeret blev til sidst opdaget, og Quan Jiang står nu til tre års fængsel og en bøde på 1,3 mio. kr. Samtidig skal han sige farvel til sin dyre Mercedes-Benz.

Ifølge en talsperson for Apple udnyttede den 30-årige Quan Jiang et slags hul i systemet. Når en iPhone sendes ind til Apple med den begrundelse, at den ikke kan tændes, kan telefonen umiddelbart ikke undersøges eller repareres af Apple-teknikere.

Det udløser en udskiftningsproces som et led i produktets garanti.

Ifølge anklagemyndigheden skaffede Quan Jiang sine falske iPhones fra Hong Kong og sendte dem ind til Apple under forskellige navne. De ægte iPhones, han fik tilbage, solgte han så videre i Kina.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS Energisektoren, hvor vi ser på den næste generation af atomkraftreaktorer, som har potentialet til at blive et stort eksporteventyr for Danmark
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også