Erhverv
0

Amerikansk børstilsyn gransker Boeing

Børsmyndighed vil angiveligt kontrollere, hvorvidt Boeing har oplyst børsmarkedet korrekt om flytypen 737 MAX.

Foto: Jason Redmond / AFP.

Det amerikanske børstilsyn vil efterforske Boeing og gå flyproducenten efter i sømmene for forhold omkring flytypen 737 MAX.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg på baggrund af anonyme kilder.

Tilsynet, der på amerikansk hedder US Securities and Exchange Commission (SEC), vil kontrollere hvorvidt Boeing har oplyst børsmarkedet korrekt om flytypen, der pt. har flyveforbud efter to styrt, som har kostet hundredvis af menneskeliv.

Boeing erkendte tidligere i denne uge fejl i den software, som piloter har brugt til at træne manøvreringen af 737 MAX-fly.

Ifølge Boeing har den software, som piloterne bruger til at træne manøvreringen af 737 MAX-fly, ikke formået at simulere de flyveforhold, som minder om dem ved de to styrt.

Det, SEC undersøger nu, er, hvorvidt Boeing havde givet tilstrækkelig information til sine aktionærer omkring problemerne.

Flyproducentens regnskaber bliver angiveligt også gennemgået for, hvorvidt de retvisende har belyst, at der kunne være problemer ved flyene og de eventuelle omkostninger, dette kunne medføre.

737 MAX-flyene har ikke været på vingerne i månedsvis, efter der blev indledt flyveforbud med flytypen både i USA, EU og en lang række øvrige lande i kølvandet på de to styrt.

Men torsdag indikerede de amerikanske luftfartsmyndigheder ifølge Reuters over for FN’s luftfartsagentur, at 737 MAX-flyene vil kunne gå på vingerne igen i USA allerede i slutningen af juni.

BRANCHENYT
Læs også