Erhverv

Apple beskyldes for at videresælge data fra Itunes

Tre Itunes-brugere sagsøger Apple på vegne af hundredevis af kunder, der angiveligt har fået videregivet personlige oplysninger.

Foto: Imaginechina via AP Images

Apple Inc. blev fredag sagsøgt af tre enkeltpersoner, der hævder, at techgiganten videresælger information om kundernes Itunes-indkøb samt deres personlige data.

Det skriver Bloomberg.

De tre Itunes-kunder fra henholdsvis Rhode Island og Michigan i USA sagsøgte fredag Apple gennem San Fransiscos distriksdomstol. Her vil de forsøge at repræsentere hundredevis af kunder, der ifølge anklagen også har fået videregivet deres personlige oplysninger om, hvad de lytter til på Itunes.

Ifølge anklagen er udbredelsen af Itunes-kunders personlige data ikke blot ulovlig, men kan også potentielt være farligt, fordi informationerne gør det muligt at gå efter særligt sårbare medlemmer af samfundet.

»For eksempel kan enhver person eller enhed udleje en liste med navne og adresser på alle ugifte, universitetsuddannede-kvinder over 70 år, der har købt countrymusik på Apple via Itunes Store. En sådan liste er til salg for ca. 136 dollar pr. tusinde kunde, der er på listen,« står der i anklagen ifølge Bloomberg.

De sagsøger Apple for 250 dollar pr. Itunes-kunde fra staten Rhode Island, der har fået oplysninger offentliggjort og 5.000 dollar pr. kunde fra staten Michigan. De forskellige beløb kommer an på staternes respektive privatlivslovgivning og dertilhørende bøde.

Ifølge Bloomberg har Apple endnu ikke reageret på anklagen.

BRANCHENYT
Læs også