Erhverv

Opbevarer 25.000 vinflasker: Dansk koncept rykker mod udlandet

Urban Wine Box har fået millioninvestering og sætter nu kursen mod en international ekspansion.

De første 12 uger kan man få opbevaret sin vin gratis hos Urban Wine Box. Derefter koster det 1 kr. for hver opbevaret flaske. PR-foto

Det danske vinkoncept Urban Wine Box gør nu klar til en international ekspansion.

Det sker, efter syv personer fra investornetværket Keystones har skudt et millionbeløb i Urban Wine Box. Først og fremmest skal det få flere udenlandske kunder ind i den digitale del af vinkonceptet, men på sigt er det også målet at åbne vinkældre i udenlandske storbyer.

Lige nu har Urban Wine Box en vinkælder på 550 kvadratmeter otte meter under Carlsberg Byen i København. Der opbevares 25.000 flasker vin til en samlet pris på omkring 50 mio. kr.

»Vi har lavet en digital platform, hvor man hele tiden kan følge værdien af de vine, man får opbevaret hos os. Det skal ikke kun være sjovt for folk i København at følge deres vinsamlings værdi og nemt handle vin digitalt. Vi håber, at vinentusiaster fra Tyskland, Argentina og andre lande vil være kunder hos os,« siger Kenneth Tang Lærke, adm. direktør i Urban Wine Box.

Han mener, at Urban Wine Box’ plads i markedet er, at konceptet skal facilitere vinhandel på et globalt plan.

»Meget af det private vinsalg foregår lige nu inden for en begrænset geografisk radius. Vi tror, vi kan få bredt vinhandlen ud over flere grænser,« siger Kenneth Tang Lærke.

Urban Wine Box har i sine tre første regnskabsår endnu ikke formået at give overskud. Men det er helt efter planen, fortæller han.

»Lige nu handler det om at investere og ansætte, så vi på et tidspunkt har så stor en masse af kunder, at vi er interessante for store investorer, som kan hjælpe os med at tage det store ryk til udlandet,« siger Kenneth Tang Lærke.

Blandt stifterne af Urban Wine Box er Gomore-grundlæggeren Søren Riis. Han trådte tidligere på året ud af både direktion og bestyrelse hos Urban Wine Box, men er fortsat en del af ejerkredsen.

Den største aktionær er den yderst velhavende Kim Haugstrup Mikkelsen, der har investeret en formue i bl.a. diamanter, vin, og ventureselskaber, men også ejer håndboldklubben København Håndbold.

Læs også