Erhverv

Sky udlandsdansker spinder guld på ejendomme

Svend Petersen og hans søn står bag den særdeles indbringende ejendomskoncern City Apartment, som flere gange har været tæt på at blive solgt.

Svend Petersen og hans søn Rolf Petersen ejer ejendomme for 4 mia. kr., primært i det københavnske. Foto: Per Folkver

Den danske milliardær Svend Petersen har flere gange været tæt på at sælge sit livsværk City Apartment, der ejer ejendomme for milliarder.

Men hver gang er en handel faldet til jorden, og derfor kan den sky udlandsdansker og hans søn fortsat indkassere store summer på deres ejendomskoncern.

Et nyt regnskab fra City Apartment viser, at koncernen sidste år tjente 213 mio. kr. efter skat. Det har fået egenkapitalen i City Apartment til at runde 1,3 mia. kr.

>

Svend Petersen og hans søn Rolf Petersen ejer ejendomme for 4 mia. kr., primært i det københavnske. Det har gennem en længere årrække været særdeles indbringende, og hele tre gange har Svend Petersen været tæt på at sælge sin koncern.

Senest var i 2017, da en handel til 5 mia. kr. kollapsede i sidste øjeblik. Da måtte en gruppe investorer med den amerikanske gigant Blackstone i spidsen sande, at det heller ikke blev dem, der fik fingrene i Svend Petersens livsværk.

Ifølge det danske medie Inside Business gik handlen i vasken, fordi Svend Petersen ombestemte sig og i stedet ville lave et generationsskifte. Det ville sønnen Rolf Petersen imidlertid ikke bekræfte.

»Jeg ved ikke, hvor I har jeres informationer fra, men vi ønsker ikke at kommentere noget som helst, når vi ikke kan få sat navn på, hvilke kilder I har jeres oplysninger fra. Vi er en privatejet virksomhed, der ikke har særlig megen interaktion med pressen, og hvis det skal ændre sig, skal der noget mere konkret på bordet,« sagde Rolf Petersen til Inside Business.

I det nye regnskab fra City Apartment kalder ledelsen resultatet for »tilfredsstillende« og konstaterer samtidig, at koncernens mange ejendomme var fuldt udlejet igennem hele 2018. Det var med til, at huslejeindtægterne steg fra 205 mio. kr. til 212 mio. kr.

I år forventer ledelsen en lignende stigning og regner med et koncernresultat før værdireguleringer og skat på cirka 100 mio. kr.

»Der forventes en fortsat næsten 100 pct. udlejning, idet vi har stor fokus på at opretholde den gode vedligeholdelsesstand på vores ejendomme og lejligheder,« skriver ledelsen i regnskabet.

Læs også