Erhverv

Google-aktien hårdt ramt af mulig konkurrencesag

Det amerikanske justitsministerium er i færd med at åbne en efterforskning af søgegiganten Google for muligvis at have overtrådt konkurrencereglerne.

Foto: AP / Virginia Mayo

I givet fald vil en undersøgelse være det første store skridt fra Trump-regeringens side mod at undersøge et af de store amerikanske teknologiselskabers markedsdominans.

Det skriver Bloomberg News med henvisning en kilde med kendskab til sagen.

Indledningsvist har justitsministeriet og Federal Trade Commssion lavet en aftale om, at en efterforskning vil falde ind under ministeriets konkurrencemyndigheders domæne og ikke under handelsmyndighedernes.

Investorerne reagerer kraftigt på nyheden, som blev bragt til torvs sent fredag aften, ved at sende aktien i Googles moderselskab i minus med 6,0 pct. mandag.

En undersøgelse vil dog tage ganske lang tid. Ifølge analytiker Justin Post hos Bank of America-Merrill Lynch vil den formentlig vare op til fem år. Post peger samtidig på, at en mulig tvungen opsplitning af koncernen kan være positiv.

- En potentiel opsplitning vil give Google en større iver for at tjene penge på sine platforme, give en bedre allokering af kapitalen og mere "operationel gennemsigtighed", som vil støtte en sum-of-the-parts vurdering.

Risikoen for en mere aggressiv tilgang fra de amerikanske myndigheders side rammer mandag også to andre teknologikæmper, som også sidder tungt på deres markeder. Facebook falder 3,4 pct., og Amazon mister 2,9 pct.

Læs også
Top job