Erhverv

SAS fjerner tax free-varer fra flyvninger til efteråret

Foto: Andreas Haubjerg

Fra efteråret bliver det ikke længere muligt at købe "tax free"-varer, når man flyver med luftfartsselskabet SAS.

Det oplyser SAS tirsdag i en pressemeddelelse.

Tiltaget sker som led i selskabets bæredygtighedsprogram, der består af flere forskellige aktiviteter og indsatsområder, såsom forbedret brændstofeffektivitet, alternative brændstoffer samt bæredygtige produkter og tjenester.

- Som en del af dette arbejde vil der i de kommende måneder blive gennemført en række forandringer ombord, som vil reducere flyets samlede vægt, blandt andet vil tax free-salget ophøre, skriver SAS i meddelelsen.

Ifølge SAS har tax free-salget været populært blandt de kunder, som har benyttet sig af det, men købsadfærden hos rejsende har ændret sig, samtidig med at arbejdet for en mere bæredygtig måde at rejse på er blevet vigtigere end nogensinde.

- SAS skal reducere CO2-udledningen med mindst 25 pct. frem mod 2030. Hvert skridt for at nå målet og gøre flyvningen mere bæredygtig er afgørende, og alle tiltag, der kan reducere vægten, tæller, siger Karl Sandlund, kommerciel direktør hos SAS, i meddelelsen.

Når tax free-salget fjernes fra SAS' flyvninger, vil selskabet arbejde med andre løsninger for fortsat at kunne tilbyde rejsende mulighed for at handle og levere varer under rejsen.

SAS fortæller, at det vil oplyse mere herom senere på året.

BRANCHENYT
Læs også