Erhverv

Dansk velhavers »lorteforretning« i nyt milliontab

Modemanden Ole Damm er stadig ikke sluppet af med SOS Sportswear - og firmaet giver stadig underskud.

Ole Damm overtog kontrollen med SOS Sportswear i 2012, efter at han i en årrække havde været distributør af det farverige skitøj i Danmark. Billedet her er fra 2007. Foto: Mik Eskestad.

Den danske modemillionær Ole Damm, der i 00'erne blev hovedrig på at sælge Björn Borg-underbukser, har stadig store problemer med sit tabsramte tøjmærke SOS Sportswear.

Efter flere år med milliontab fik Ole Damm sidste år nok og satte et til salg-skilt på SOS Sportswear.

I et interview med Børsen kaldte han SOS Sportswear for »en lorteforretning« og sagde, at selskabet var »den klart dårligste investering« i hans liv.

Et år senere kan det konstateres, at Ole Damm endnu ikke er sluppet af med SOS Sportswear - og at tøjfirmaet stadig er en dårlig investering.

Et nyt regnskab viser, at SOS Sportswear i 2018 havde et underskud på 3,5 mio. kr. Ledelsen - anført af adm. direktør og ejer Ole Damm - skriver i regnskabet, at underskuddet skyldes »en lavere omsætningsstigning end forventet.«

Ole Damm overtog kontrollen med SOS Sportswear i 2012, efter at han i en årrække havde været distributør af det farverige skitøj i Danmark.

Planen var at gøre firmaet lige så stort som Björn Borg, men sådan er det langt fra gået. I stedet har Ole Damm tabt et stort tocifret millionbeløb på sin investering, som altså fortsat giver underskud.

Egenkapitalen i SOS Sportswear er negativ med 40 mio. kr., og der er gæld i selskabet for 56 mio. kr. Af regnskabet fremgår det, at Ole Damm har givet tilsagn om at yde selskabet tilstrækkelige midler til at fortsætte driften minimum til og med den 31. december 2019.

Ole Damm ejer SOS Sportswear gennem sin private pengetank White Holding. Her er formuen på få år gået fra 200 mio. kr. til 69 mio. kr. som følge af underskuddene i SOS Sportswear og nedskrivninger på Björn Borg, som Ole Damm siden 1992 har haft det danske agentur på.

Læs også
Top job