Erhverv

ALK-Abelló får godkendt tabletvaccine mod træpollenallergi

ALK-Abelló meddeler fredag eftermiddag, at godkendelsesproceduren for tabletvaccinen mod træpollenallergi (trætabletten) er succesfuldt afsluttet i 17 europæiske lande. Foto: ALK

ALK-Abelló meddeler fredag eftermiddag, at godkendelsesproceduren for tabletvaccinen mod træpollenallergi (trætabletten) er succesfuldt afsluttet i 17 europæiske lande.

Tabletten forventes markedsført under navnet Itulazax, skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

- Allergikere i Europa vil for første gang have adgang til behandling med en effektiv, veldokumenteret og hurtigt opløsende tablet mod træpollenallergi, der hverken kræver speciel opbevaring eller opdosering. Vi er glade for, at godkendelsesproceduren i Europa er succesfuldt afsluttet mindre end et år efter indsendelse af registreringsansøgningen, siger Henrik Jacobi, der er forskningsdirektør i ALK.

Selskabet oplyser, at man med dagens afslutning af godkendelsesproceduren forventer, at tabletten vil være tilgængelig i de første europæiske markeder i Tyskland og Skandinavien i dette år, "så snart nationale markedsføringstilladelser samt pris- og tilskudsaftaler er opnået."

(Opdateres)

BRANCHENYT
Læs også